Transport oud papier over water

Samen met Smurfit Kappa werken we sinds 2019 aan het transport van oud papier over water in plaats van over de weg. Dit is duurzamer én goed voor de bereikbaarheid. Chris Fleuren, Manager Logistics bij Smurfit Kappa Recycling vertelt hoe er dit jaar vracht voor 400 vrachtwagens per schip gaat.

“Bij Smurfit Kappa (SK) hebben we een ambitieus milieubeleid waarbij we steeds zoeken naar mogelijkheden om verder te verduurzamen. Naast onze fabrieken zijn er ook mogelijkheden voor het verduurzamen van het transport. Vanuit SK Recycling heb ik gekeken naar hoe we oud papier van de ene naar de andere fabriek kunnen vervoeren over het water.”

“Samen met de Logistiek Makelaar van Roermond Bereikbaar, zijn we in gesprek gegaan met de gemeente Roermond en de provincie Limburg over het verbeteren van de kade in Roermond. Met een aanpassing kunnen we zorgen dat de kade voldoet aan de hoeveelheid transport die we hierover zouden willen vervoeren. Ondanks dat de kade nog niet is aangepast, hebben we toch besloten om alvast te starten met vervoer over water.”

Samen houden we Roermond bereikbaar 

“Begin dit jaar is de eerste lading oud papier in Renkum aangekomen en gelost. Na de eerste vaart hebben we aanpassingen gedaan en zo bouwen we in 2020 steeds meer ervaring op. We vervoeren dit jaar 10.000 ton oud papier – wat gelijk staat aan 400 vrachtwagens - over water naar onze fabriek in Renkum. Ook zien we bij Smurfit Kappa al nieuwe kansen. Bij enkele grote distributiecentra van supermarkten die aan het water liggen kunnen we in de toekomst bijvoorbeeld oud papier gaan halen per schip”, zo sluit Chris Fleuren af.

Wellicht is dit ook interessant voor je?

Markt 31 - Postbus 900 - 6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl