Drukke dagen

Tijdens drukke dagen (topdagen) verwachten we meer bezoekers dan gemiddeld. We willen je graag goed informeren over de bereikbaarheid van het centrum op die dagen. Zodat je voorbereid op weg kunt gaan. 

Feestdagen

Op Nederlandse, Duitse en Belgische feestdagen is het in Roermond vaak gezellig druk. Dat is geen reden om de binnenstad of het Designer Outlet te vermijden. Wel roepen we iedereen op om waar mogelijk de stad te bezoeken met de fiets of het OV. Bijvoorbeeld met Hemelvaart(weekend) en Pinksteren.

Duitse feestdagen zijn: Pinksteren (1 juni), 11 juni, 15 augustus, 3 oktober en 1 november. 

Evenementen

Met een ondertitel

Roermond is ook gastheer van verschillende evenementen, zoals Solar (1-4 aug), Roermond City Swim (31 aug) en Late Night Shopping die zorgen voor extra drukte op de weg en soms ook omleidingen. Check op deze dagen vóór vertrek hoe je slim naar je bestemming kunt reizen.

Bekijken
Aanmelden

Coronamaatregelen

Om veilig van en naar de stad te reizen hier enkele tips:

  • Vermijd drukte en geef elkaar de ruimte. Zorg dat je altijd op 1,5 meter afstand van anderen kunt blijven. Is dat niet mogelijk, ga dan ergens anders heen.
  • De fiets of de e-bike is een goed alternatief voor de bus of trein om mee te reizen.
  • Kom je met de auto, let dan op dat je niet met meer dan 2 personen (met uitzondering van een gezin) in de auto zit.
  • Gebruik alleen het openbaar vervoer als dat echt nodig is, vermijd de spits en geef elkaar de ruimte. Vanaf 1 juni is het verplicht om in In trein en bus (niet-medische) mondkapjes te dragen. 

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Roermond.

Samen houden we Roermond Bereikbaar.

Volg ons op:

Contact

Roermond Bereikbaar
Markt 31 - Postbus 900
6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl

Privacystatement