#Posifiets

Met de actie '#Posifiets, blij dat je fietst' stimuleerde we bezoekers aan de binnenstad om lekker op de fiets te komen. Eenmaal in de binnenstad konden ze genieten van extra fietscomfort. 

Extra fietsenstallingen en fietsbewaking

In de binnenstad werden vijf extra fietsenstallingen geplaatst. Waarvan één op de drukste momenten in de stad gratis bewaakt werd. Respondenten van de enquête beoordeelden deze zelfs met een 8,4!

Rondje Roermond

Fietsers ontvingen van het promoteam of in de bewaakte stallingen een ‘Rondje Roermond’-bon. Hiermee kregen ze bij de deelnemende horeca het twee kopje koffie, thee of cappuccino gratis.

Extra zichtbaarheid voor fietsstraten

Sinds de zomer van 2020 heeft de gemeente Roermond de straten binnen de singel tot Fietsstraat benoemd. Ook dit jaar zorgden we voor extra zichtbaarheid door op meer dan 30 plekken de straat te voorzien van (melk) graffiti.

Hoe vond men het?

Onder de bezoekers die met de fiets kwamen werden enquêtes afgenomen. In totaal 72 respondenten, zij gaven het volgende aan:

Invloed van Corona op het bezoek: beperkte daling in aantal bezoeken aan de stad.

De fietsstraten en de bewaakte stalling waren het meest overtuigende aan de actie en gaven extra reden om naar de binnenstad te komen.

15%

15% van de deelnemers zijn automobilisten die door de actie op de fiets zijn gekomen.

7.000

Schatting is dat 7.000 bezoekers in aanraking zijn gekomen met de acties van #Posifiets

Enkele tips van bezoekers

Een bewaakte fietsenstalling bij de Outlet zou fijn zijn!

Blijf zorgen voor voldoende fietsenstallingen in de binnenstad.

Houd fietsenstallingen gratis.

Resultaat

34

#Posifiets leidde tot 34 structurele automijdingen op Topdagen