PAGINA 8

Logistiek

Onze logistiek makelaar heeft de afgelopen jaren bedrijven geholpen bij het efficiënter en duurzamer maken van hun vervoer. Want: de bestaande capaciteit beter benutten leidt tot minder bestel- en vrachtvoertuigen op de weg en een betere bereikbaarheid van stad en regio.

Enkele resultaten van bedrijven uitgelicht:

De ALDI meed voor haar bevoorrading de N280 tijdens de grootschalige werkzaamheden. Dit ging om 10 vrachtwagenmijdingen per dag.

Business Post heeft leasecontracten eerder vernieuwd om zo sneller met schonere voertuigen rond te rijden. Dat levert een CO2 besparing op van 40 ton.

BCTN de inland terminal operator gebruikt het platform Uturn voor de flexibele schil van hun transport. Hierdoor hebben transporteurs minder omrijdkilometers en wordt er maximaal gebruik gemaakt van lege capaciteit.

Smurfit Kappa deed proeven met het transport van oud papier over water in plaats van over de weg. Smurfit Kappa vervoert per jaar zo’n 10.000 ton papier wat gelijk staat aan 400 vrachtwagens.

Kalle en Bakker en BCTN zijn in gesprek met diverse grote productiebedrijven in de regio over het opzetten van een zogenaamde joint corridor. Dit zal toekomstig een frequente en betrouwbare verbinding opleveren met o.a. Venray, Nijmegen en Rotterdam wat tevens een aanzuigende werking voor kleinere verladers zal gaan hebben.

Chubb bevoorraadt voortaan 350 van hun buitendienst medewerkers ’s nachts in de bestelbus aan huis. Ten opzichte van het ophalen van materialen, scheelt dit zo’n 500 ritten per jaar in de regio Roermond.

In totaal zijn er met rond de 100 ondernemers gesprekken geweest om te kijken hoe zij het Roermondse wegennet konden mijden en hun bedrijfsvoering konden verduurzamen.

100