PAGINA 10

Conclusie en kansen

149%

149% van de bezoekersbenadering is behaald.

100%

100% van de hinderaanpak is behaald.

70%

70% van de werkgeversbenadering is behaald.

Dit houdt in dat in dat:

601

dagelijks 601 auto’s van de weg af zijn gegaan.

514

514 ton CO2 is bespaard – staat gelijk aan 245 huishoudens die een jaar lang elektriciteit verbruiken.

1.223

Of 1.223 economy vluchten van Amsterdam naar Rome.*

*bron de climateneurtralgroup.com

Kansen

De afgelopen vier jaar is er veel resultaat behaald met beperkte financiële middelen. En er zijn meer kansen om automijdingen te realiseren, hinder te beperken en om reizigers nog meer te faciliteren in het kiezen van duurzame en gezonde mobiliteit.

Zo willen we met nog meer werkgevers gaan samenwerken om hun medewerkers te helpen vaker voor gezonde mobiliteit te kiezen

 Met bedrijven willen we in gesprek om anders reizen mogelijk te maken, tijdens het groot onderhoud aan de Tunnels op de A73 in 2023, zodat voor hen en voor anderen de hinder beperkt blijft.

Samen met de wegbeheerders willen we via een pilot het verkeer in Roermond op Topdagen optimaal laten doorstromen, door het aansturen van de verkeerssystemen vanuit de Verkeerscentrale van Rijkswaterstaat.

We zien mogelijkheden voor deelmobiliteit zoals de Citysteps om in Roermond diensten aan te bieden die bezoekers faciliteren om gezond te reizen en tevens auto’s door de stad te voorkomen.

En willen we nog meer mensen kennis laten maken met onze acties en producten, zoals Probeer een e-bike en #Posifiets, waarmee we reizigers prikkelen om vaker duurzaam en gezond te reizen.