06-08-2021
Citysteps zijn weer terug in de stad

Sinds vrijdag 6 augustus staan de Citysteps (elektrische deelsteps) weer in Roermond. 15 stuks verdeeld over het Stationsplein, de Roerkade en op een speciaal hiervoor ingerichte P+R op Hatenboer. Het doel: bezoekers aan de stad verleiden om het eerste en laatste stuk van de reis gezond en duurzaam in te vullen.

Alternatief voor de auto

Roermond Bereikbaar zoekt steeds naar slimme alternatieven voor de auto. Om zo de bereikbaarheid van de stad te verbeteren. Afgelopen zomer startte de pilot en zijn de steps in de herfst in de winterstalling geplaatst. “Deze zomer zijn ze terug, ook weer in de pilotvorm, om zo nog meer kennis over de behoefte en het gebruik op te doen”, aldus Gerard Okhuijsen, programmamanager Roermond Bereikbaar. 

Evaluatie gebruik Citysteps
In het najaar 2020 is de pilot Citysteps geëvalueerd onder gebruikers en samenwerkingspartners. Het merendeel gaf aan de Citysteps ook in de toekomst te willen blijven gebruiken. “Sterker nog we ontvingen de afgelopen maanden vragen over wanneer ze weer terug komen in Roermond”, zo vertelt Teun Verschuren, mede-eigenaar van Citysteps. Ook naar de suggesties voor verbeteringen is geluisterd. Zo zijn de elektrische deelsteps nu van de Markt naar de Roerkade verplaatst om zo het oneigenlijk gebruik binnen voetgangersgebied te beperken. Voor de Citysteps gelden dezelfde regels als voor de fiets, gebruikers worden hier op geattendeerd.

Samenwerking
De pilot Citysteps is een initiatief van Roermond Bereikbaar in samenwerking met gemeente Roermond. Citysteps is een Bredaase startup van 4 ondernemers die zorgen voor de levering van de e-steps en de applicatie. De samenwerking tussen Roermond Bereikbaar en Citysteps is tot stand gekomen door Mobilitylab, een mobiliteitsplatform dat startups en overheden verbindt om te komen tot nieuwe oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken. 

Deel dit bericht

© RoermondBereikbaar

Samen houden we Roermond Bereikbaar.