N280 tussen Louis Raemaekersbrug en Hornerbrug bijna klaar

20 maart 2019

De werkzaamheden op de zuidelijke rijbaan van de N280 tussen de Hornerbrug en Louis Raemaekersbrug zijn bijna afgerond. Voor het afronden van de noordelijke rijbaan is nog een afsluiting nodig. Deze werkzaamheden worden tijdens het weekend van vrijdagavond 29 maart 19.00 uur tot en met maandagochtend 1 april 6.00 uur uitgevoerd. Lees onze bereikbaarheidsinfo en ga goed voorbereid op weg.

Meer lezen

Carnaval vieren in Roermond? Reis slim!

27 februari 2019

Van 3 tot en met 5 maart 2019 barst ook in Roermond het carnavalsfeest los. We informeren je over de bereikbaarheid tijdens carnaval in Roermond.  

Meer lezen

Gewijzigde verkeerssituatie tijdens werkzaamheden N280

7 februari 2019

Vanaf vrijdag 15 februari starten de werkzaamheden van fase 2 voor de herinrichting van de N280 in Roermond. Tot eind april krijgt het verkeer op de N280 tussen de Hornerbrug en Louis Raemaekersbrug te maken met een gewijzigde verkeerssituatie. Lees onze bereikbaarheidsinformatie en ga goed voorbereid op weg.

Meer lezen

Ontdek het OV … iets voor jou?

6 februari 2019

Woon je wat verder weg en reis je met de auto naar het werk? En werk je bij een van de partners van Roermond Bereikbaar? Dan kun ook jij onder bepaalde voorwaarden tot acht weken gratis met de trein en/of bus reizen voor je woon-werkreis. Bekijk het aanbod en maak ook gebruik van onze actie!

Meer lezen
Aldi Rob van Happen

ALDI: Slimme bevoorrading door N280 te mijden

28 januari 2019

De komende jaren wordt er gewerkt aan de herinrichting van de N280 bij Roermond. De werkzaamheden hebben gevolgen voor het verkeer op de weg en verkeershinder is daarbij onvermijdelijk. Bedrijven kunnen zelf ook hun steentje bijdragen aan het bereikbaar houden van stad en regio. Supermarktketen ALDI rijdt sinds half januari vanuit haar distributiecentrum in Roermond andere routes. "Door de N280 zoveel als mogelijk te mijden, zorgen we ervoor dat onze winkels tijdig hun leveringen ontvangen," aldus chef transport bij ALDI Rob van Happen.

Meer lezen

Inloopavond hoogwaardige snelle fietsroutes Leudal - Roermond

17 januari 2019

Op woensdag 30 januari en donderdag 31 januari kun je meedenken over de snelle fietsroutes tussen Leudal en Roermond. Beide gemeenten werken samen met de provincie Limburg aan het bevorderen van het fietsgebruik en onderzoeken daarvoor de haalbaarheid van een westelijke fietsverbinding tussen Leudal en het station in Roermond en een oostelijke fietsverbinding vanaf het station richting Roerstreek via het lJzeren RijntraceĢ. Op beide dagen kun je binnenlopen tussen 19.30 uur tot 22.00 uur in Roermond of Buggenum.

Meer lezen

Prijswinnaars Heel Roermond Fietst bekend!

14 januari 2019

Tijdens de drukke decemberperiode is de actie 'Heel Roermond Fietst' gehouden. Bezoekers aan de binnenstad die op de fiets naar het centrum kwamen en deze in een bewaakte stalling stalden, kregen een wincode waarmee ze leuke prijzen konden winnen. Vandaag werd de gelukkige winnaar van de hoofdprijs, een e-bike ter waarde van € 2.229,-, thuis verrast met haar prijs.

Meer lezen

Laad gratis je e-bike op in Roermond

14 januari 2019

In de twee fietsenstallingen in de binnenstad van Roermond kunnen fietsers vanaf nu hun e-bike gratis opladen. In de stalling in de Neerstraat kunnen vier e-bikes tegelijkertijd opladen. In de fietsenstalling op het Kloosterwandplein kunnen acht e-bikes tegelijkertijd opladen.

Meer lezen

Stationstunnel 3,5 maand dicht voor autoverkeer

8 januari 2019

Sinds maandag 14 januari tot begin mei 2019 is de stationstunnel afgesloten voor autoverkeer. De tunnel is wel toegankelijk voor voetgangers, fietsers, hulpdiensten en lijnbussen. Automobilisten worden omgeleid via de Koninginnelaan, de Bredeweg en de Venloseweg. Bedrijven en woningen blijven bereikbaar.

Meer lezen

7-9 januari: nachtafsluitingen N280 richting A73

3 januari 2019

Van maandagavond 7 tot en met woensdagochtend 9 januari is de N280 richting Venlo/Maastricht (A73) en Duitsland ’s avonds en ’s nachts (telkens van 21.00 uur tot 7.00 uur) afgesloten tussen de Wilhelminasingel en de tijdelijke rotonde Mijnheerkensweg. Verkeer richting  A73 en Duitsland wordt omgeleid. Verkeer op de N280 richting Weert kan gewoon doorgaan.

Meer lezen

Nieuw: kerstacties voor bereikbaarheid van Roermond en regio

15 december 2018

Onder het motto ‘Slim en goedkoop naar hartje Roermond’ introduceert Roermond Bereikbaar een kerstactie met aanbiedingen om slim en goedkoop naar het centrum te reizen tijdens de drukste dagen van het jaar. Wethouder Evers van de gemeente Roermond verwelkomde vandaag de eerste fietsers bij de fietsenstalling met een gratis wincode, waarmee fietsers kans maken op een gratis e-bike.

Meer lezen

Kerstactie: reis op topdagen slim en goedkoop naar Roermond

4 december 2018

Stap eens wat vaker op de fiets of in het OV! Dat is goed voor je portemonnee, je lijf, het milieu én de bereikbaarheid. Met de kerstactie introduceert Roermond Bereikbaar aanbiedingen om slim en goedkoop naar het centrum te reizen tijdens de drukste dagen van het jaar. Hoe slim reis jij?

Meer lezen
Samen aan de slag voor duurzame mobiliteit

Roermond Bereikbaar zet in op duurzame mobiliteit

3 december 2018

Onder de vlag Roermond Bereikbaar werken Provincie Limburg, Gemeente Roermond en Rijkswaterstaat samen aan duurzame mobiliteit in Midden-Limburg. Een pakket aan maatregelen moet de bereikbaarheid tijdens en vooral ook na de werkzaamheden aan de N280 Roermond verbeteren. Op 3 december 2018 is deze samenwerking officieel bekrachtigd. 

Meer lezen

Stationstunnel 4 maanden dicht voor autoverkeer

30 november 2018

De werkzaamheden voor het verbeteren van de stationstunnel in Roermond zijn sinds de zomer aan de gang en duren tot medio 2019. Op dit moment kan verkeer nog gewoon doorrijden, maar dat gaat veranderen. Vanaf januari 2019 gaat de tunnel dicht voor autoverkeer, tot naar verwachting eind april. De tunnel blijft in deze periode wel toegankelijk voor voetgangers, fietsers, hulpdiensten en bussen.

Meer lezen
Infocentrum N280Verbindt

Infocentrum N280 open en website online

27 november 2018

De herinrichting van de N280 Roermond gaat vanaf januari van start. Wil je meer weten over de (planning van) werkzaamheden aan de belangrijkste oost-westverbinding van Midden-Limburg? Bezoek het informatiecentrum in het Aureool aan de Looskade, of neem een kijkje op de nieuwe website www.n280verbindt.nl.

Meer lezen

Slimme bevoorrading door City Hub Roermond

29 oktober 2018

Bedrijven kunnen zelf ook een bijdrage leveren aan een betere bereikbaarheid van stad en regio. Er zijn volop mogelijkheden om transporten slimmer te regelen. Zoals City Hub Roermond dat doet. Ze ontzorgen met hun groene stadstransport de ondernemers in de binnenstad en in het Designer Outlet Center.

Meer lezen
Designer Outlet Roermond

Extra verkeersdrukte door Duitse en Belgische feestdagen

23 oktober 2018

We naderen een aantal drukke dagen. Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 oktober is het Late Night Shopping Weekend in het Designer Outlet Roermond. En op donderdag 1 en vrijdag 2 november zorgen Duitse en Belgische feestdagen voor extra verkeersdrukte. We geven je graag een aantal tips!

Meer lezen

19 - 22 oktober: wegafsluitingen A73 en A2 bij Roermond 

16 oktober 2018

In het weekend van vrijdagavond 19 tot maandagochtend 22 oktober 2018 voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit op delen van de A73 en A2. We zetten de afsluitingen voor je op een rij, zodat je voorbereid op weg kunt gaan. 

Meer lezen

Komend weekend werkzaamheden bij station Roermond

20 september 2018

Op zaterdag 22 september en zondag 23 september rijden er minder treinen van en naar Roermond vanwege werkzaamheden bij het station. Ga goed voorbereid op reis en lees onze bereikbaarheidsinformatie.

Meer lezen
oud papier2

Slimme logistieke oplossingen voor bedrijven

11 september 2018

Roermond Bereikbaar denkt graag mee met bedrijven als het gaat om het verbeteren van hun logistieke processen. “Bedrijven die regelmatig met vracht- of bestelverkeer over de N280 en A73 rijden, willen we ondersteunen met logistiek advies”, begint logistiek makelaar Mark Luikens. “Samen kijken we naar mogelijkheden om transport, opslag en distributie slimmer te organiseren. Verbeteringen die goed zijn voor de onderneming zelf, én voor de bereikbaarheid van de regio.”   

Meer lezen

Samen over het nieuwe fietspad N280 - Leeuwen

7 september 2018

Gebruik eens wat vaker de fiets als gezond, groen en slim alternatief voor de auto. Dat is goed voor jezelf, het milieu én houdt Roermond bereikbaar! Met deze boodschap stapten gedeputeerde Eric Geurts (Mobiliteit), wethouders Angely Waajen (N280) en Rens Evers (Infrastructuur) vrijdagmiddag 7 september op de e-bike voor een ritje over het nieuwe fietspad N280 – Leeuwen, dat sinds medio juli in gebruik is.  

Meer lezen
Rob Schaap mobiliteitsmakelaar

De werkgeversaanpak van Roermond Bereikbaar

1 augustus 2018

Eerder lieten we al weten dat drie grote werkgevers zich hebben aangesloten bij Roermond Bereikbaar, om samen te werken aan een beter bereikbare en vitale stad. Oftewel: aan minder auto’s en méér fiets en/of OV. Aan minder CO2-uitstoot en méér beweging. Maar wat houdt die werkgeversaanpak nu precies in? Een gesprek met mobiliteitsmakelaar Rob Schaap.            

Meer lezen

6 - 13 augustus 2018: verkeershinder in en om Roermond

17 juli 2018

Rijkswaterstaat voert van maandag 6 augustus 05.00 uur tot maandag 13 augustus 05.00 uur onderhoud uit aan de A73 richting Maastricht. De A73 tussen Roermond (oprit 19) en knooppunt Het Vonderen is dan afgesloten. Roermond blijft steeds bereikbaar vanaf de A73 en afrit 19 blijft open vanuit beide rijrichtingen. Maar let op: houd rekening met forse hinder en extra reistijd, met name op de N280 richting centrum/A2 en op de Napoleonsweg in zuidelijke richting. Automobilisten vanuit Roermond richting zuiden krijgen bovendien te maken met omleidingen.                                 

Meer lezen

Fietsroute N280 – Leeuwen vanaf 13 juli 2018 in gebruik

11 juli 2018

Onder het viaduct van de Venloseweg is afgelopen tijd gewerkt aan een nieuw fietspad. Dit fietspad maakt onderdeel uit van de fietsroute N280 – Leeuwen en verbindt de binnenstad op een veilige manier met de wijk Leeuwen en het bedrijventerrein Willem Alexander. Het fietspad is klaar en gaat open op vrijdag 13 juli.                                                                                      

Meer lezen

Juli en augustus: verkeershinder in en om Roermond

5 juli 2018

In juli en augustus voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de A73. Dat heeft niet alleen gevolgen voor doorgaand verkeer op de autosnelweg zelf. Ook automobilisten naar en vanuit Roermond krijgen te maken met afsluitingen en omleidingen. En daarnaast met drukte en extra reistijd, met name op de N280 vanaf A73/Duitsland richting centrum/A2 en op de Napoleonsweg (N273). We informeren je over de bereikbaarheid in en van de stad.                                                                                

Meer lezen

Eerste werkgevers sluiten zich aan bij Roermond Bereikbaar

28 juni 2018

De gemeente Roermond, het Laurentius Ziekenhuis Roermond en het Waterschap Limburg zijn de eerste drie grote werkgevers die zich hebben aangesloten bij Roermond Bereikbaar. De voorbereidingen voor Roermond Bereikbaar om met vele partners, zoals Maastricht Bereikbaar en de Provincie Limburg, te werken aan een gastvrije en bereikbare stad en regio zijn eind 2017 begonnen. De start van de wegwerkzaamheden voor groot onderhoud aan de A73 deze zomer, de voorbereidingen voor de werkzaamheden aan de N280 vanaf volgend jaar en de combinatie met de drukke weekenddagen en Duitse feestdagen vragen om extra alertheid.                                                                                            

Meer lezen

Vragen over nieuwsberichten? Neem dan contact op met Roermond Bereikbaar via info@roermondbereikbaar.nl 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Volg het laatste nieuws van Roermond Bereikbaar via onze nieuwsbrief of sociale media. Meld je aan via onderstaand formulier aan voor de nieuwsbrief. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplichte velden

Samen houden we Roermond Bereikbaar.


Volg ons op:

Contact

Roermond Bereikbaar
Markt 31 - Postbus 900
6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl

Privacystatement