Slimme bevoorrading door City Hub Roermond

29 oktober 2018

Bedrijven kunnen zelf ook een bijdrage leveren aan een betere bereikbaarheid van stad en regio. Er zijn volop mogelijkheden om transporten slimmer te regelen. Zoals City Hub Roermond dat doet. Ze ontzorgen met hun groene stadstransport de ondernemers in de binnenstad en in het Designer Outlet Center.

Meer lezen
Designer Outlet Roermond

Extra verkeersdrukte door Duitse en Belgische feestdagen

23 oktober 2018

We naderen een aantal drukke dagen. Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 oktober is het Late Night Shopping Weekend in het Designer Outlet Roermond. En op donderdag 1 en vrijdag 2 november zorgen Duitse en Belgische feestdagen voor extra verkeersdrukte. We geven je graag een aantal tips!

Meer lezen

19 - 22 oktober: wegafsluitingen A73 en A2 bij Roermond 

16 oktober 2018

In het weekend van vrijdagavond 19 tot maandagochtend 22 oktober 2018 voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit op delen van de A73 en A2. We zetten de afsluitingen voor je op een rij, zodat je voorbereid op weg kunt gaan. 

Meer lezen

Komend weekend werkzaamheden bij station Roermond

20 september 2018

Op zaterdag 22 september en zondag 23 september rijden er minder treinen van en naar Roermond vanwege werkzaamheden bij het station. Ga goed voorbereid op reis en lees onze bereikbaarheidsinformatie.

Meer lezen
oud papier2

Slimme logistieke oplossingen voor bedrijven

11 september 2018

Roermond Bereikbaar denkt graag mee met bedrijven als het gaat om het verbeteren van hun logistieke processen. “Bedrijven die regelmatig met vracht- of bestelverkeer over de N280 en A73 rijden, willen we ondersteunen met logistiek advies”, begint logistiek makelaar Mark Luikens. “Samen kijken we naar mogelijkheden om transport, opslag en distributie slimmer te organiseren. Verbeteringen die goed zijn voor de onderneming zelf, én voor de bereikbaarheid van de regio.”   

Meer lezen

Samen over het nieuwe fietspad N280 - Leeuwen

7 september 2018

Gebruik eens wat vaker de fiets als gezond, groen en slim alternatief voor de auto. Dat is goed voor jezelf, het milieu én houdt Roermond bereikbaar! Met deze boodschap stapten gedeputeerde Eric Geurts (Mobiliteit), wethouders Angely Waajen (N280) en Rens Evers (Infrastructuur) vrijdagmiddag 7 september op de e-bike voor een ritje over het nieuwe fietspad N280 – Leeuwen, dat sinds medio juli in gebruik is.  

Meer lezen
Rob Schaap mobiliteitsmakelaar

De werkgeversaanpak van Roermond Bereikbaar

1 augustus 2018

Eerder lieten we al weten dat drie grote werkgevers zich hebben aangesloten bij Roermond Bereikbaar, om samen te werken aan een beter bereikbare en vitale stad. Oftewel: aan minder auto’s en méér fiets en/of OV. Aan minder CO2-uitstoot en méér beweging. Maar wat houdt die werkgeversaanpak nu precies in? Een gesprek met mobiliteitsmakelaar Rob Schaap.            

Meer lezen

6 - 13 augustus 2018: verkeershinder in en om Roermond

17 juli 2018

Rijkswaterstaat voert van maandag 6 augustus 05.00 uur tot maandag 13 augustus 05.00 uur onderhoud uit aan de A73 richting Maastricht. De A73 tussen Roermond (oprit 19) en knooppunt Het Vonderen is dan afgesloten. Roermond blijft steeds bereikbaar vanaf de A73 en afrit 19 blijft open vanuit beide rijrichtingen. Maar let op: houd rekening met forse hinder en extra reistijd, met name op de N280 richting centrum/A2 en op de Napoleonsweg in zuidelijke richting. Automobilisten vanuit Roermond richting zuiden krijgen bovendien te maken met omleidingen.                                 

Meer lezen

Fietsroute N280 – Leeuwen vanaf 13 juli 2018 in gebruik

11 juli 2018

Onder het viaduct van de Venloseweg is afgelopen tijd gewerkt aan een nieuw fietspad. Dit fietspad maakt onderdeel uit van de fietsroute N280 – Leeuwen en verbindt de binnenstad op een veilige manier met de wijk Leeuwen en het bedrijventerrein Willem Alexander. Het fietspad is klaar en gaat open op vrijdag 13 juli.                                                                                      

Meer lezen

Juli en augustus: verkeershinder in en om Roermond

5 juli 2018

In juli en augustus voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de A73. Dat heeft niet alleen gevolgen voor doorgaand verkeer op de autosnelweg zelf. Ook automobilisten naar en vanuit Roermond krijgen te maken met afsluitingen en omleidingen. En daarnaast met drukte en extra reistijd, met name op de N280 vanaf A73/Duitsland richting centrum/A2 en op de Napoleonsweg (N273). We informeren je over de bereikbaarheid in en van de stad.                                                                                

Meer lezen

Eerste werkgevers sluiten zich aan bij Roermond Bereikbaar

28 juni 2018

De gemeente Roermond, het Laurentius Ziekenhuis Roermond en het Waterschap Limburg zijn de eerste drie grote werkgevers die zich hebben aangesloten bij Roermond Bereikbaar. De voorbereidingen voor Roermond Bereikbaar om met vele partners, zoals Maastricht Bereikbaar en de Provincie Limburg, te werken aan een gastvrije en bereikbare stad en regio zijn eind 2017 begonnen. De start van de wegwerkzaamheden voor groot onderhoud aan de A73 deze zomer, de voorbereidingen voor de werkzaamheden aan de N280 vanaf volgend jaar en de combinatie met de drukke weekenddagen en Duitse feestdagen vragen om extra alertheid.                                                                                            

Meer lezen

Vragen over nieuwsberichten? Neem dan contact op met Roermond Bereikbaar via info@roermondbereikbaar.nl 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Volg het laatste nieuws van Roermond Bereikbaar via onze nieuwsbrief of sociale media. Meld je aan via onderstaand formulier aan voor de nieuwsbrief. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplichte velden

Samen houden we Roermond Bereikbaar.


Volg ons op:

Contact

Roermond Bereikbaar
Markt 31 - Postbus 900
6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl

Privacystatement