Thuiswerken: Zo werkt het.nl

september 2020

De afgelopen maanden hebben we veel meer thuis gewerkt. Dat zorgt voor kansen maar ook uitdagingen. Om werknemers én werkgevers te ondersteunen is er een landelijk platform genaamd Zo werkt het.nl gelanceerd. Hierop vind je tip en tricks om flexibel werken en slim reizen mogelijk te maken. Daarnaast kunnen werkgevers bij ons terecht voor een kosteloos advies op maat. Zo werken we samen toe naar een bereikbaar, duurzaam en leefbaar Nederland.

Meer lezen

Asfaltonderhoud brugdekken Koninginnelaan (N570)

augustus 2020

In twee weekenden in september wordt er aan de brugdekken van de Koninginnelaan over de A73 bij Roermond gewerkt. Het eerste weekend is van 18 - 21 september en het tweede weekend van 25 - 28 september. Tijdens deze werkzaamheden is de N570 vanaf de kruising met de St. Wirosingel tot en met de kruisingen ter hoogte van de A73 gefaseerd afgesloten voor verkeer.

Meer lezen

Roermond Bereikbaar plaatst 20 e-steps als proef

augustus 2020

Vanaf maandag 10 augustus staan er Citysteps (elektrische steps) in Roermond. 20 stuks verdeeld over het Stationsplein, de Markt en op een speciaal hiervoor ingerichte P+R op Hatenboer. Het doel: bezoekers aan de stad verleiden om het eerste en laatste stuk van de reis gezond en duurzaam in te vullen.

Meer lezen

Binnenstad van Roermond autoluw

juli 2020

Vanaf deze week is de auto in de binnenstad van Roermond voortaan ‘te gast’. Door de straten binnen de singelring te kenmerken als fietsstraat-zone krijgen fietsers nog meer ruimte. De verkeersregels in de binnenstad blijven hetzelfde, zo blijft het promenadegebied een voetgangerszone. 

Meer lezen

Samenwerken aan veranderende mobiliteit

juli 2020

Sinds Corona haar intrede heeft gedaan in onze dagelijkse praktijk, is er veel veranderd in onze mobiliteit, misschien wel blijvend. Er rijzen vragen, zoals: Verandert thuiswerken definitief het reisgedrag van de forens? Of stappen we nu juist weer massaal in de auto? Is het Openbaar Vervoer nog een alternatief? En wat kan de fiets hierin betekenen?

Meer lezen

Verkeer doseren 

juni 2020

Tijdens de (Duitse) topdagen van 11 t/m 14 juni is de Verkeersregelinstallatie op de N280 nabij de A73 handmatig aangepast. Wat betekent dat verkeer vanuit de rijrichting Duitsland gedoseerd werd doorgelaten middels een verkeerslicht. Het doel: de bezoekersstroom reguleren om zo te zorgen voor een goede verkeersdoorstroming in de stad Roermond.

Meer lezen

Veilig reizen

mei 2020

Voorzichtig gaan we weer iets meer op pad. We nemen de fiets wat vaker, sporten weer meer buiten, maken een wandeling en brengen een bezoek aan de winkels in de stad. Kortom we zijn weer meer te vinden in het verkeer. Hoe houd je het reizen en een bezoek aan de stad veilig? Een paar tips op rij.

Meer lezen

Aanleg nieuw snelfietspad

mei 2020

De Slachthuisstraat wordt vanaf de Wilhelminasingel tot aan de Carmelitessentraat geheel opnieuw ingericht en voorzien van een vrijliggend snelfietspad. De spoorwegovergang wordt in de nieuwe situatie volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De werkzaamheden verlopen in 4 fasen. 

Meer lezen

Jaarverslag 2019

mei 2020

Afgelopen jaar hebben we gewerkt aan een programma met drie aanpakken: de bezoekersaanpak, de forenzenaanpak en de hinderaanpak. Met als doel minder auto’s op de weg. Een hele uitdaging gezien de reconstructie van de N280 en de tunnelsluitingen op de A73 afgelopen najaar. Met trots kunnen we zeggen dat we samen met onze partners mooie resultaten hebben behaald. Bekijk in het online jaarverslag welke dit zijn.

Meer lezen

Verkeer omleiden op drukke dagen

april 2020

SmartwayZ.NL gaat samen met de gemeenten Breda en Roermond en diverse marktpartijen aan de slag, om technieken te ontwikkelen waarmee verkeer beter gestuurd kan worden bij drukte op de weg. Vooral op Duitse en Belgische feestdagen komt er veel verkeer naar de beide steden. Dit zorgt ervoor dat de binnensteden minder goed bereikbaar zijn. Terwijl het verkeer ook via een andere routes kan rijden.

Meer lezen

Transport oud papier over water

april 2020

Samen met Smurfit Kappa werken we sinds 2019 aan het transport van oud papier over water in plaats van over de weg. Dit is duurzamer én goed voor de bereikbaarheid. Chris Fleuren, Manager Logistics bij Smurfit Kappa Recycling vertelt hoe er dit jaar vracht voor 400 vrachtwagens nu per schip gaat.

Meer lezen

Nachtafsluiting tunnels A73

april 2020

De Roertunnel en de Tunnel Swalmen (A73) zijn in de nacht van vrijdag 8 mei (20.00 uur) tot zaterdag 9 mei (6.00 uur) afgesloten voor regulier onderhoud. Verkeer wordt omgeleid via de N273 en moet rekening houden met extra reistijd.

Meer lezen

Carnaval in Roermond - reis slim!

6 februari 2020

IS ’T WEER ZO WIED…  van vrijdag 21 tot en met 25 februari barst in Roermond het carnavalsfeest los. We informeren je over hoe je het beste kan reizen en welke wegafsluitingen er zijn in verband met de carnaval.

Meer lezen

Probeer een e-bike

4 februari 2020

Met trots presenteren we ons nieuwe product Probeer een e-bike! Iedereen die werkt en/of woont in de regio Roermond kan twee weken lang een e-bike uit proberen. Gewoon gratis bij een van de 6 deelnemende fietshandelaren in de buurt. Maar let op, vol = vol.

Meer lezen

Nieuwe fase verdiepte ligging N280

7 januari 2020

Eind januari begint Werkend Hardt N280 met de volgende fase van de verdiepte ligging, ten westen van de Wilhelminasingel. Het oostelijke deel is op diepte en wordt verder ingericht, zodat deze later veilig en compleet in gebruik kan worden genomen.

Meer lezen

Gelukkig nieuwjaar!

1 januari 2020

We wensen je heel liefdevol, gezond, gelukkig en bereikbaar 2020 toe!
Ook dit jaar ontvang je berichten over slim reizen in de regio Roermond. En 'verleiden' we je met nieuwe producten zodat je de auto wat vaker wil laten staan. Zo houden we Roermond samen bereikbaar.

Meebewegen wat er buiten gebeurt.

28 december 2019

In het blad Verkeerkunde gaf  Gerard Okhuijsen, programmamanager op uitnodiging van Kragten een interview geven over adaptief beleid. In een notendop; "We bepalen de doelen en bekijken mét partners hoe we die behalen. Daarnaast staat 'adaptief’ ook wel synoniem aan ‘gedragsverandering’, in de praktijk betekent dat het aanpassen van gedrag, ook op de weg."

Meer lezen

Winnaar Heel Roermond Fietst bekend

22 november 2019

Op donderdag 21 november verrasten we mevrouw Ans Geelen uit Haelen met de hoofdprijs van de Heel Roermond Fietst actie, de e-bike . Uit de 7000 verzilverde wincodes is zij als winnaar uit de bus gekomen. 

Meer lezen

Werkzaamheden aan het spoor

17 november 2019

Van donderdag 21 november (01.00 uur) tot maandag 25 november (05.00 uur) is er geen treinverkeer mogelijk op dit traject Sittard-Roermond, Weert-Roermond en Swalmen-Roermond. NS en Arriva zetten vervangend busvervoer in. Plan je reis slim via Arriva of NS .

15-17 november: nachtafsluitingen tunnels A73

7 november 2019

De Roertunnel en de Tunnel Swalmen (A73) zijn in de nachten van vrijdag 15 op zaterdag 16 november en van zaterdag 16 op zondag 17 november afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de N273 en moet rekening houden met extra reistijd. 

Meer lezen

Roerkade dicht tijdens Sinterklaasoptocht

5 november 2019

Zondag 17 november is de intocht van Sinterklaas, de Roerkade is dan tussen 12.00 uur en 17.00 uur afgesloten. Omleiding via de Sint Wirosingel. Parkeergarage Q-Park Roercenter blijft bereikbaar vanaf de zuidkant (rotonde Bisschop Lindanussingel/ Minderbroederssingel).

Afsluiting Slachthuisstraat/ Robert  Regoutstraat

30 oktober 2019

De overweg Slachthuisstraat/Robert Regoutstraat is van zaterdag 16 november tot maandag 25 november afgesloten voor al het verkeer. Dit vanwege werkzaamheden door ProRail aan het spoor. De omleidingsroute wordt aangegeven met gele borden.

Kragten, nieuwe partner Roermond Bereikbaar

29 september 2019

Sinds eind september mogen we Kragten verwelkomen als partner van Roermond Bereikbaar. Via de zogenaamde werkgeversaanpak stimuleren we samen om medewerkers structureel anders te laten reizen. Dus minder met de auto en meer op de (e)fiets of met het Openbaar Vervoer. Voor Jan-Willem Boots, mededirecteur van Kragten was dit een logische stap….

Meer lezen

Heel Roermond Fiets van start!

14 september 2019

Op zaterdag 14 september trapte wethouder Rens Evers de campagne ‘Heel Roermond Fietst’ van Roermond Bereikbaar af. Met deze campagne worden bezoekers aan de binnenstad die op de fiets komen én deze goed stallen beloond met een winkaartje. Hiermee maken zij kans op een e-bike of andere prijzen.

Meer lezen

A73 tunnelaflsuitingen in september en oktober

5 september 2019

In september en oktober zijn de Roertunnel en de Tunnel Swalmen (A73) twee weekenden en drie nachten gesloten. Rijkswaterstaat verplaatst dan de lokale tunnelbediening naar de Verkeerscentrale Zuid-Nederland in Helmond. De werkzaamheden vinden plaats in de weekenden van 13-16 september, 27-30 september en 4-7 oktober. 

Meer lezen

Werkzaamheden Looskade

2 september 2019

Vanaf maandag 2 september gaat de Looskade weer open voor bestemmingsverkeer. Het kruispunt Looskade - Roerkade wordt dan voor werkzaamheden 3 weken afgesloten voor verkeer.

Meer lezen

Spoorwerkzaamheden tussen Roermond en Eindhoven

16 augustus 2019

Zaterdag 17 augustus vanaf 00.30 uur tot en met zondag 18 augustus vinden er werkzaamheden door Prorail plaats aan het spoor tussen Roermond en Eindhoven. Reizigers kunnen gebruikmaken van bussen. Extra reistijd bedraagt een uur.

Meer lezen

City swim Roermond: Roerkade afgesloten

15 augustus 2019

Op zaterdag 31 augustus vindt de derde Roermond City swim plaats aan de Roerkade. Hiervoor zal vanaf 14.30 uur de Roerkade afgesloten worden voor alle verkeer, dit duurt tot middernacht. Met omleidingsborden wordt aangegeven hoe je kunt rijden.

Meer lezen

Werkzaamheden N570 Roermond tussen A73 en Keulsebaan

13 augustus 2019

In de periode tussen 16 augustus en 10 september 2019 vinden er werkzaamheden plaats aan de N570 (Oosttangent) in Roermond. Het wegdek en de fundering van de 1,5 kilometer lange verbinding tussen de A73 en de Keulsebaan worden verwijderd en vernieuwd. Na de renovatie is de weg voorzien van geluidsreducerend asfalt.

Meer lezen

Werkzaamheden zuidelijke brug over Noorderplas

5 augustus 2019 - correctie 8 augustus

Provincie Limburg gaat de voegovergang in de zuidelijke brug over de Noorderplas bij Roermond vervangen. De werkzaamheden vinden plaats* in de avond en nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 augustus, vrijdag 16 op 17 augustus en dinsdag 20 op woensdag 21 augustus. Op deze avonden gaat de rijbaan van de N280 richting Roermond tussen de aansluiting A2 en Roermond om 19.00 uur dicht en wordt deze 's ochtends om 7.00 uur en (op zaterdag om 8.00 uur) weer geopend. 

Meer lezen

A73 tunnelaflsuitingen in september en oktober

30 juli 2019

In september en oktober zijn de Roertunnel en de Tunnel Swalmen (A73) twee weekenden en drie nachten gesloten. Rijkswaterstaat verplaatst dan de lokale tunnelbediening naar de Verkeerscentrale Zuid-Nederland in Helmond. De werkzaamheden vinden plaats in de weekenden van 13-16 september, 27-30 september en 4-7 oktober. 

Meer lezen

5 op 6 juli: verkeershinder door tunnelsluiting A73

27 juni 2019

Op vrijdag 5 juli 20:00 uur tot zaterdag 6 juli 06:00 uur zijn de tunnels in de A73 nabij Swalmen en Roermond voor alle verkeer gesloten vanwege onderhoud. Het doorgaande verkeer wordt regionaal omgeleid via de N273 (Napoleonsbaan). De omleidingsroutes worden aangegeven met informatieborden langs de weg. Tussen Swalmen en de Roertunnel is de A73 voor lokaal verkeer open. Kijk voor actuele informatie op van A naar Beter.

Meer lezen

Resultaten logistiek makelaar

26 juni 2019

Het afgelopen jaar heeft Mark Luikens, logistiek makelaar, energie gezet op het benaderen van bedrijven met (veel) logistieke bewegingen. Het doel: met bedrijven meedenken over oplossingen die efficiency van transport, opslag en distributie vergroten. En met succes. Zo gaat een internationaal bedrijf aan de slag met het verplaatsen van vervoer over de weg naar vervoer over water (modal shift), ...

Meer lezen

Asfaltwerkzaamheden N280, tussen A73 en Duitse grens

24 juni 2019

In opdracht van Provincie Limburg voert KWS Infra Eindhoven asfaltonderhoud uit aan de N280 in Roermond tussen de A73 en de Duitse grens. Het verkeer wordt door middel van één rijbaan door het werkgebied geleid.

Meer lezen

Mobiliteitsdag gemeente Roermond

13 juni 2019

Op 13 juni stond de gemeente Roermond in het teken van gezonde mobiliteit. Medewerkers worden gestimuleerd om (ook eens) voor ander vervoer te kiezen dan de auto. Wethouder Rens Evers legt in een korte vlog uit wat het inhoudt. Wij zijn natuurlijk ontzettend blij met zo’n voorbeeld!

Meer lezen

In juni starten we met de verdiepte ligging

20 mei 2019

Vanaf juni bouwen we de 2 verdiepte liggingen. In de N280 maken we een verdiepte ligging van 600 meter en een nieuwe kruising Schipperswal. Ook in de Mijnheerkensweg maken we een verdiepte ligging en een nieuwe kruising.

Meer lezen

Vragen over nieuwsberichten? Neem dan contact op met Roermond Bereikbaar via info@roermondbereikbaar.nl 

Blijf op de hoogte

Volg het laatste nieuws van Roermond Bereikbaar via onze nieuwsbrief of sociale media.

Samen houden we Roermond Bereikbaar.

Volg ons op:

Contact

Roermond Bereikbaar
Markt 31 - Postbus 900
6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl

Privacystatement