Nieuwe fietsenstalling in Roercenter

april 2021

Vanaf zaterdag 3 april is de nieuwe openbare fietsenstalling in het Roercenter geopend. Fietsers kunnen hun fiets er gratis bewaakt stallen. Vanaf die datum is de locatie Steenen Trappen permanent gesloten. 

Meer lezen

Probeer een e-bike gaat door in 2021

januari 2021

Bijna een jaar geleden presenteerden we samen met 6 fietshandelaren ‘Probeer een e-bike’. Hiermee kon iedereen die werkt of woont in de regio Roermond twee weken lang gratis een e-bike uitproberen, tot 31 oktober 2020. Na dat moment evalueerden we samen met gebruikers en fietshandelaren het resultaat. En met succes want: Probeer een e-bike gaat ook in 2021 door. Benieuwd naar de resultaten?

Meer lezen

Resultaten Fietszomer

december 2020

Voor de Fietszomer plaatsten we tijdelijk extra fietsenstallingen in de binnenstad van Roermond om de fietser ruimte te geven. Want juist bij het parkeren van de fiets komen mensen dicht bij elkaar. Met intensieve communicatie wilden we mensen verleiden om de auto te laten staan en met de fiets naar de binnenstad te laten komen. Benieuwd hoe de Fietszomer is beoordeeld door bezoekers aan de stad?

Meer lezen

Kansen voor transport over water

december 2020

Transport over water biedt grote voordelen voor het vervoeren van vrijwel alle producten. Het is betrouwbaar, betaalbaar, efficiënt en geeft een forse CO2-reductie. En wist je dat we in Nederland meer kilometers aan vaarwegen hebben (5.046 kilometer) dan snelwegen (5.012)? Onze logistiek makelaar denkt dan ook graag met bedrijven in Roermond mee over oplossingen ‘over water’. 

Meer lezen

Pilot 'Slim Sturen' van automobilisten op Topdagen

november 2020

Tijdens topdruktedagen komen er veel bezoekers naar het Designer Outlet en het centrum van Roermond, dat leidt tot files. Dankzij de netwerkvisie van het project Slim Sturen zijn er nieuwe sturingsmogelijkheden gekomen die direct bij de automobilist aankomen via het navigatiesysteem in de auto of via de smartphone.

Meer lezen

Citysteps in de winterstalling

oktober 2020

De afgelopen maanden 'zoefden' 20 Citysteps door Roermond. 1007 accounts werden aangemaakt en ruim 100 keer per week werden ze gebruikt voor korte ritjes in en rond de stad. Gebruikers gaven in een enquête aan positief te zijn. Toch is er vanwege een terugloop in gebruik besloten om de Citysteps in de winterstalling te zetten. De reden van deze terugloop is waarschijnlijk het herfstachtige weer en de aangescherpte Corona maatregelen. Wel is de intentie om de Citysteps in het voorjaar weer terug in het straatbeeld te brengen.

Meer lezen

Thuiswerken: Zo werkt het.nl

september 2020

De afgelopen maanden hebben we veel meer thuis gewerkt. Dat zorgt voor kansen maar ook uitdagingen. Om werknemers én werkgevers te ondersteunen is er een landelijk platform genaamd Zo werkt het.nl gelanceerd. Hierop vind je tip en tricks om flexibel werken en slim reizen mogelijk te maken. Daarnaast kunnen werkgevers bij ons terecht voor een kosteloos advies op maat. Zo werken we samen toe naar een bereikbaar, duurzaam en leefbaar Nederland.

Meer lezen

Roermond Bereikbaar plaatst 20 e-steps als proef

augustus 2020

Vanaf maandag 10 augustus staan er Citysteps (elektrische steps) in Roermond. 20 stuks verdeeld over het Stationsplein, de Markt en op een speciaal hiervoor ingerichte P+R op Hatenboer. Het doel: bezoekers aan de stad verleiden om het eerste en laatste stuk van de reis gezond en duurzaam in te vullen.

Meer lezen

Samenwerken aan veranderende mobiliteit

juli 2020

Sinds Corona haar intrede heeft gedaan in onze dagelijkse praktijk, is er veel veranderd in onze mobiliteit, misschien wel blijvend. Er rijzen vragen, zoals: Verandert thuiswerken definitief het reisgedrag van de forens? Of stappen we nu juist weer massaal in de auto? Is het Openbaar Vervoer nog een alternatief? En wat kan de fiets hierin betekenen?

Meer lezen

Verkeer doseren 

juni 2020

Tijdens de (Duitse) topdagen van 11 t/m 14 juni is de Verkeersregelinstallatie op de N280 nabij de A73 handmatig aangepast. Wat betekent dat verkeer vanuit de rijrichting Duitsland gedoseerd werd doorgelaten middels een verkeerslicht. Het doel: de bezoekersstroom reguleren om zo te zorgen voor een goede verkeersdoorstroming in de stad Roermond.

Meer lezen

Veilig reizen

mei 2020

Voorzichtig gaan we weer iets meer op pad. We nemen de fiets wat vaker, sporten weer meer buiten, maken een wandeling en brengen een bezoek aan de winkels in de stad. Kortom we zijn weer meer te vinden in het verkeer. Hoe houd je het reizen en een bezoek aan de stad veilig? Een paar tips op rij.

Meer lezen

Jaarverslag 2019

mei 2020

Afgelopen jaar hebben we gewerkt aan een programma met drie aanpakken: de bezoekersaanpak, de forenzenaanpak en de hinderaanpak. Met als doel minder auto’s op de weg. Een hele uitdaging gezien de reconstructie van de N280 en de tunnelsluitingen op de A73 afgelopen najaar. Met trots kunnen we zeggen dat we samen met onze partners mooie resultaten hebben behaald. Bekijk in het online jaarverslag welke dit zijn.

Meer lezen

Verkeer omleiden op drukke dagen

april 2020

SmartwayZ.NL gaat samen met de gemeenten Breda en Roermond en diverse marktpartijen aan de slag, om technieken te ontwikkelen waarmee verkeer beter gestuurd kan worden bij drukte op de weg. Vooral op Duitse en Belgische feestdagen komt er veel verkeer naar de beide steden. Dit zorgt ervoor dat de binnensteden minder goed bereikbaar zijn. Terwijl het verkeer ook via een andere routes kan rijden.

Meer lezen

Transport oud papier over water

april 2020

Samen met Smurfit Kappa werken we sinds 2019 aan het transport van oud papier over water in plaats van over de weg. Dit is duurzamer én goed voor de bereikbaarheid. Chris Fleuren, Manager Logistics bij Smurfit Kappa Recycling vertelt hoe er dit jaar vracht voor 400 vrachtwagens nu per schip gaat.

Meer lezen

Probeer een e-bike

4 februari 2020

Met trots presenteren we ons nieuwe product Probeer een e-bike! Iedereen die werkt en/of woont in de regio Roermond kan twee weken lang een e-bike uit proberen. Gewoon gratis bij een van de 6 deelnemende fietshandelaren in de buurt. Maar let op, vol = vol.

Meer lezen

Meebewegen wat er buiten gebeurt.

28 december 2019

In het blad Verkeerkunde gaf  Gerard Okhuijsen, programmamanager op uitnodiging van Kragten een interview geven over adaptief beleid. In een notendop; "We bepalen de doelen en bekijken mét partners hoe we die behalen. Daarnaast staat 'adaptief’ ook wel synoniem aan ‘gedragsverandering’, in de praktijk betekent dat het aanpassen van gedrag, ook op de weg."

Meer lezen

Vragen over nieuwsberichten? Neem dan contact op met Roermond Bereikbaar via info@roermondbereikbaar.nl 

Blijf op de hoogte

Volg het laatste nieuws van Roermond Bereikbaar via onze nieuwsbrief of sociale media.

Samen houden we Roermond Bereikbaar.

Volg ons op:

Contact

Roermond Bereikbaar
Markt 31 - Postbus 900
6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl

Privacystatement