Carnaval vieren in Roermond? Reis slim!

Van 3 tot en met 5 maart 2019 barst ook in Roermond het carnavalsfeest los. We informeren je over de bereikbaarheid tijdens carnaval in Roermond.

Met de fiets

Reis je met je pekske op de fiets naar het centrum van Roermond? Je fiets kun je op meerdere plekken in de stad gratis stallen. Van vrijdag 1 maart tot en met dinsdag 5 maart staan op verschillende plekken in de stad extra fietsenrekken. Er zijn twee overdekte stallingen; het Kloosterwandplein en de Steenen Trappen. Op zaterdag 2 maart zijn beide stallingen extra lang geopend tot 20.00 uur vanwege het Sjtasiefestasiefeest op het Stationsplein. Let op: op zondag 3 maart, maandag 4 maart en dinsdag 5 maart zijn de overdekte stallingen dicht. 

Met het OV

Tijdens de carnavalsvakantie van maandag 4 tot en met vrijdag 8 maart geldt er een aangepaste dienstregeling:

  • De treinen van Arriva rijden de hele week volgens de vakantiedienstregeling.
  • De bussen van Arriva rijden op maandag volgens de zondagdienstregeling en op dinsdag volgens de zaterdagdienstregeling. Van woensdag 6 tot en met vrijdag 8 maart geldt de vakantiedienstregeling.
  • Reizigers moeten ook rekening houden met extra reistijd door drukte in het OV of vertragingen door ongeplande omleidingen. Voor Roermond is dit voornamelijk na afloop van de Sjtasiefestasie op zaterdag 2 maart.
  • Kijk voor meer informatie op de website van Arriva: www.arriva.nl/carnaval.

Met de auto

Reis je met de auto naar het centrum van Roermond? Houd dan rekening met werkzaamheden en maatregelen in en rond de stad.

Werkzaamheden N280
Tot eind april is voor autoverkeer op de N280 tussen de Hornerbrug en de Louis Raemaekersbrug slechts één rijstrook beschikbaar in beide rijrichtingen. Je mag hier ook niet harder rijden dan 50 km per uur. Lees de uitgebreide informatie over de herinrichting van de N280 en gevolgen voor het verkeer op onze website .
 
Sluiting Stationstunnel
Sinds 14 januari 2019 tot begin mei is de Stationstunnel bij de Oranjelaan afgesloten voor al het autoverkeer. In de carnavalsperiode krijgt autoverkeer bij en rond de Stationstunnel te maken met wisselende verkeerssituaties. We zetten de extra afsluitingen en beschikbare rijroutes voor het autoverkeer voor je op een rijtje:

  • Van woensdag 27 februari 10.00 uur tot en met woensdag 27 februari 12.00 uur geldt op het Stationsplein éénrichtingsverkeer. De Roerkade is wel in beide rijrichtingen beschikbaar.
  • Van woensdag 27 februari 12.00 uur tot en met zaterdag 2 maart 20.00 uur is het Stationsplein afgesloten voor verkeer. Volg de omleidingsroute via de Roerkade (in beide rijrichtingen is verkeer mogelijk) of Zwartbroektunnel, Koninginnelaan en Bredeweg. De Kiss en Ride locatie op de Willem ll Singel blijft bereikbaar.
  •  Van zaterdag 2 maart 20.00 uur tot en met zondag 3 maart 12.00 uur blijft het Stationsplein afgesloten en de omleiding van kracht. Nieuw is dat de Roerkade slecht in één richting beschikbaar is. Komende vanuit de N280 richting het centrum kun je gebruik maken van de Roerkade.
  • Van zondag 3 maart 12.00 uur tot en met maandag 4 maart 10.00 uur zijn de Roerkade en het Stationsplein weer beschikbaar voor éénrichtingsverkeer in de normale situatie zoals je deze gewend bent.
  • Van maandag 4 maart 10.00 uur tot en met dinsdag 5 maart 23.59 uur is naast de Stationstunnel ook de Roerkade afgesloten voor autoverkeer. Het Stationsplein blijft in de rijrichting naar de N280 beschikbaar. Volg vanuit de N280 richting het centrum de omleiding via de St. Wirosingel, Venloseweg, Bredeweg en Konningelaan.
  • Vanaf woensdag 6 maart 0.00 uur tot begin mei blijft de Stationstunnel afgesloten voor al het autoverkeer. Op de Roerkade en het Stationsplein geldt éénrichtingsverkeer zoals in de reguliere situatie.

Doorgang voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten
Voetgangers, fietsers, hulpdiensten en lijnbussen kunnen tijdens de sluitingen van de Stationstunnel, Roerkade en het Stationsplein wel in de reguliere rijrichtingen doorfietsen, lopen of rijden.

Samen houden we Roermond Bereikbaar.

Volg ons op:

Contact

Roermond Bereikbaar
Markt 31 - Postbus 900
6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl

Privacystatement