De Loos­ka­de ver­ho­gen

De Looskade krijgt een belangrijke functie na de reconstructie van de N280. Hij wordt verhoogd, zodat hij beter bestand is tegen hoog water. Vanaf 15 april tot half oktober 2019 is de Looskade afgesloten.

Een belangrijke functie

De Looskade is straks een van de 3 locaties waar verkeer de hoofdrijbaan ongelijkvloers kruist. In de nieuwe situatie blijft verkeer in 2 richtingen over de Looskade rijden. Ook vrachtwagens en bussen rijden onder de Louis Raemaekersbrug (voorheen Maasbrug) door. Voor fietsers wordt de Looskade veiliger. Er komt een nieuw fietspad vanaf Buitenop tot het Aureool. Vanaf daar rijden fietsers via de Looierstraat naar de Roerkade. Fietsers rijden op de Looskade niet meer over de weg, maar zijn gescheiden van ander verkeer

Wat betekent dit voor u

Verkeer kan gewoon over de N280 en kruising Buitenop blijven rijden.

 • Alle bestemmingen blijven bereikbaar.
 • Bestemmingen aan de noordzijde van de Looskade (zoals de Arlo-flat, Riviercruise Terminal en het Parkeerterrein) blijven bereikbaar via Buitenop Noord en Arlo.
 • Bestemmingen aan de zuidzijde van de Looskade en in de Looierstraat (zoals Aureool, Natalinitoren, parkeergarages en de woonarken) blijven bereikbaar via Buitenop en Looierstraat.
 • Doorgaand verkeer op de N280 kan gewoon blijven doorrijden. Kruising Buitenop blijft gelijk aan de huidige situatie.

Omleidingen
Tijdens de verhoging van de Looskade zijn er 2 omleidingsroutes: 1 voor gemotoriseerd verkeer en 1 voor (brom)fietsverkeer.

 • Gemotoriseerd verkeer dat vanuit de Maashaven en de Arlo naar de Roerkade wil rijden wordt omgeleid. Zij rijden bij kruising Buitenop rechtsaf de N280 op richting de A2 en Weert. Bij afrit De Weert slaan zij af en rijden via de Maaswaarderweg naar toerit Hatenboer. Bij toerit Hatenboer rijden ze terug de N280 op tot kruising Buitenop. Door rechtsaf te slaan, bereiken zij de Roerkade.
 • (Brom)fietsverkeer rijdt via de Ernst Casimir Passage en de Pastoorswal naar de Sint Jansstraat. Via de Swalmerstraat en Kraanpoort bereiken zij de Roerkade.

Bereikbaarheidskaart voor verkeer vanuit Maashaven richting Roerkade (pdf, 674 kB)

Bereikbaarheidskaart voor (brom)fietsverkeer tussen Maashaven en Roerkade (pdf, 669 kB)

  Meer informatie

  Houd voor de meest actuele informatie over de planning en uitleg over de werkzaamheden de website www.n280verbindt.nl in de gaten. Via www.roermondbereikbaar.nl houden we je op de hoogte over de bereikbaarheid van Roermond.

  Let op: alle werkzaamheden zijn weersafhankelijk en kunnen bij slecht weer uitgesteld worden.

  Samen houden we Roermond Bereikbaar.

  Volg ons op:

  Contact

  Roermond Bereikbaar
  Markt 31 - Postbus 900
  6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
  E info@roermondbereikbaar.nl

  Privacystatement