Gewijzigde verkeerssituatie tijdens werkzaamheden N280

Vanaf maandag 11 februari starten de werkzaamheden van fase 2 voor de herinrichting van de N280 in Roermond. Tot eind april krijgt het verkeer op de N280 tussen de Hornerbrug en Louis Raemaekersbrug te maken met een gewijzigde verkeerssituatie. Lees onze bereikbaarheidsinformatie en ga goed voorbereid op weg.

Vanaf maandag 11 februari starten de voorbereidende werkzaamheden. Vanaf vrijdag 15 februari tot eind april gaat de aannemer aan de slag met het asfaltonderhoud op de N280 tussen de Hornerbrug en de Louis Raemaekersbrug. De werkzaamheden gebeuren in verschillende fases om de duur van de hinder voor alle weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. 

Wat houden de werkzaamheden in voor autoverkeer?

  • Voor beide rijrichtingen is slechts één rijstrook beschikbaar.
  • Tijdens de werkzaamheden mag er tussen de Hornerbrug en de Louis Raemaekersbrug niet sneller dan 50 km per uur gereden worden. Op de N280 tussen Baexem en Roermond wordt de snelheid verlaagd van 100 naar 80 km per uur.
  • De afrit naar De Weerd is afgesloten. Recreatiegebied Hatenboer en De Weerd blijven tijdens de werkzaamheden wel bereikbaar.
  • Doorgaand verkeer over de N280 richting Roermond en Roermond-Oost wordt geadviseerd om via de A2 en A73 te rijden. Zo heb je het minste last van hinder tijdens de werkzaamheden. Bekijk de adviesroute op de kaart.

Wat houden de werkzaamheden in voor langzaam verkeer?

  • (Brom)fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden in beide rijrichtingen doorrijden of lopen over het zuidelijke fietspad. Zij krijgen echter ook te maken met korte omleidingen om het werkterrein richting Hatenboer en De Weerd. De omleidingsroutes worden aangeven met omleidingsborden.

11 – 15 februari: extra nachtafsluitingen tussen Hornerbrug en Louis Raemaekersbrug

Vanaf maandagavond 11 februari tot en met vrijdagochtend 15 februari (telkens tussen 19.00 uur en 7.00 uur) starten de voorbereidende werkzaamheden, dan is er ook al een rijstrook in beide rijrichtingen afgesloten. Tijdens deze nachtafsluitingen wordt de maximale toegestane snelheid teruggebracht naar 50 km per uur. Houd rekening met hinder en mogelijke vertraging.

Meer informatie

Houd www.n280verbindt.nl in de gaten voor de meest actuele informatie over de planning en meer uitleg over de werkzaamheden. Via www.roermondbereikbaar.nl houden we je op de hoogte over de bereikbaarheid van Roermond. Let op: alle werkzaamheden zijn weersafhankelijk en kunnen bij slecht weer uitgesteld worden.

Samen houden we Roermond Bereikbaar.

Volg ons op:

Contact

Roermond Bereikbaar
Markt 31 - Postbus 900
6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl

Privacystatement