Het nieu­we ri­ool aan­slui­ten bij de Wil­hel­mi­na­sin­gel

We gaan het nieuwe riool aansluiten op het bestaande riool. Daarom richten we vanaf 29 april de kruising Wilhelminasingel anders in. Verschillende rijrichtingen vervallen. Het verkeer kan over de N280 rijden: in beide richtingen blijven 2 rijstroken open. Het aansluiten duurt ongeveer 3 weken.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

De kruising Wilhelminasingel is een drukke verkeersader voor Roermond. We werken daarom snel en slim om de hinder te beperken. Er zijn minder rijstroken beschikbaar in de Wilhelminasingel en op de N280, wat kan leiden tot oponthoud en meer drukte op de weg. Van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei bereiden we de werkzaamheden voor. In de doordeweekse nachten van 21:00 tot de volgende ochtend 7:00 uur vervallen rijrichtingen. Er zijn omleidingen voor de vervallen rijrichtingen. Volg de bewegwijzering.

Vanaf maandag 6 mei start het aansluiten van het riool. De afzettingen op de weg blijven dan ook overdag staan. Om de aanleg van het riool snel te kunnen uitvoeren, vinden werkzaamheden soms ook in nachten en weekenden plaats. Er is wat geluidshinder te verwachten.

Wat betekent dit voor u?

Verkeer kan gewoon over de N280 blijven rijden. De N280 is met 2 rijstroken in beide rijrichtingen open.

Alle bestemmingen blijven bereikbaar.

Bestemmingen vlakbij de Wilhelminasingel (zoals het Ondernemershuis, de Venloseweg en appartementencomplex Achter de Cattentoren) zijn bereikbaar via omleidingsroutes. Volg de bewegwijzering.
De bedrijven aan de Mijnheerkensweg (DCO van Iersel, Euromaster en City Hub) en het hoofdparkeerterrein van Designer Outlet Roermond zijn via de N280 vanuit het oosten te bereiken.
Tijdens het aansluiten adviseren we onze adviesroute te volgen. De adviesroute geldt voor verkeer dat normaal via de N280 Roermond voorbij rijdt. De adviesroute geldt ook voor verkeer dat Roermond Oost of het bedrijventerrein Willem-Alexander wil bereiken.

Verkeer mijdt oponthoud het beste door op de A2 en afslag (44) Sint Joost te nemen. Op de N276 nemen zij afslag (22) Maasbracht naar de A73. Zij nemen op de A73 afslag (19) Roermond en bereiken Roermond vanuit het oosten.

Omleidingen

Tijdens het aansluiten van het riool zijn er 3 omleidingsroutes voor gemotoriseerd verkeer.

Van 29 april gelden deze omleidingen in doordeweekse nachten van 21:00 uur tot de volgende ochtend 7:00 uur. Vanaf 6 mei blijven de omleidingen op de weg staan.

Gemotoriseerd verkeer dat vanaf N280 vanuit het westen en de Mijnheerkensweg naar de Wilhelminasingel en de Venloseweg wil rijden wordt omgeleid. Zij rijden door op N280 richting A73 en Duitsland tot afrit Sint Wirosingel. Zij slaan linksaf en rijden naar rotonde Sint Wirosingel. Daar slaan zij opnieuw linksaf naar Broekhin Noord. Via Broekhin Noord rijden zij alsmaar rechtdoor tot de Venloseweg. Zij bereiken de Venloseweg en de Wilhelminasingel vanuit het oosten.
Gemotoriseerd verkeer dat vanuit N280 vanuit het westen en de Mijnheerkensweg naar Roermond Oost en Laurentius Ziekenhuis wil rijden wordt omgeleid. Zij rijden door op de N280 tot afrit Sint Wirosingel. Bij afrit Sint Wirosingel slaan zij rechtsaf de Sint Wirosingel op. Zij bereiken Roermond Oost en Laurentius Ziekenhuis vanaf het noorden.
Gemotoriseerd verkeer dat vanaf N280 vanuit het westen naar DCO van Iersel, Euromaster, City Hub en Designer Outlet Roermond wil rijden wordt omgeleid. Zij rijden door op de N280 tot tijdelijke afrit naar rotonde Mijnheerkensweg. Via rotonde Mijnheerkensweg rijden zij terug de N280 op richting A2 en Weert. Bij kruising Wilhelminasingel slaan zij rechtsaf de Mijnheerkensweg in. Zij bereiken DCO van Iersel, Euromaster, City Hub en Designer Outlet Roermond vanuit het oosten. Vanaf 6 mei geldt deze omleidingsroute naar DCO van Iersel, Euromaster, City Hub en Designer Outlet Roermond ook voor verkeer vanuit de Wilhelminasingel.

Bereikbaarheidskaarten vanaf 29 april

Bereikbaarheidskaart voor verkeer van N280 en Mijnheerkensweg richting Venloseweg en Wilhelminasingel - vanaf 29-04-2019 (pdf, 669 kB)

Bereikbaarheidskaart voor verkeer vanuit westen op N280 en Mijnheerkensweg richting Roermond Oost en Laurentius Ziekenhuis - vanaf 29-04-2019 (pdf, 668 kB)

Bereikbaarheidskaart voor verkeer vanuit westen op N280 richting DCO van Iersel, Euromaster, City Hub en Designer Outlet Roermond - vanaf 29-04-2019 (pdf, 670 kB)

Bereikbaarheidskaarten vanaf 6 mei

Bereikbaarheidskaart voor verkeer van N280 en Mijnheerkensweg richting Venloseweg en Wilhelminasingel - vanaf 06-05-2019 (pdf, 669 kB)

Bereikbaarheidskaart voor verkeer vanuit westen op N280 en Mijnheerkensweg richting Roermond Oost en Laurentius Ziekenhuis - vanaf 06-05-2019 (pdf, 668 kB)

Bereikbaarheidskaart voor verkeer vanuit westen op N280 en Wilhelminasingel richting DCO van Iersel, Euromaster, City Hub en Designer Outlet Roermond - vanaf 06-05-2019 (pdf, 668 kB)

Samen houden we Roermond Bereikbaar.

Volg ons op:

Contact

Roermond Bereikbaar
Markt 31 - Postbus 900
6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl

Privacystatement