In juni star­ten we met de ver­diep­te lig­gin­gen

Vanaf juni wordt gestart met de bouw van de 2 verdiepte liggingen. In de N280 wordt een verdiepte ligging van 600 meter gemaakt en een nieuwe kruising Schipperswal. Ook in de Mijnheerkensweg wordt een verdiepte ligging en een nieuwe kruising gemaakt.

Wanneer gaat dit gebeuren?
Vanaf de week van 20 mei beginnen de voorbereidende werkzaamheden. Het bouwen van de verdiepte liggingen begint in juni.

Bij slecht weer kan het zijn dat de werkzaamheden niet doorgaan en op een ander moment moeten plaatsvinden. Kijk regelmatig op deze website voor de meest actuele informatie.

Wat merkt u van de werkzaamheden?
We werken veilig en efficiënt en om te zorgen voor zo min mogelijk overlast, zijn onze werktijden van 07:00 tot 19:00 uur. Het kan zijn dat we ook buiten deze uren moeten werken, maar dit proberen we zo veel mogelijk te voorkomen. Wel zo fijn voor u en voor ons!

Hoe dieper de damwanden komen, hoe meer overlast er kan ontstaan. Met een speciale techniek beperken we de diepte, zodat het aanbrengen van de damwanden beter gaat en we de overlast zo klein mogelijk houden. We monitoren de trillingen en het geluid dat we veroorzaken. Mochten we over onze streefwaarden heen gaan, dan passen we onze werkwijze aan. Alle hinder voorkomen is helaas niet mogelijk. Er is nu eenmaal enige geluids- en trillingshinder te verwachten.

Wat betekent dit voor u?
Verkeer kan gewoon over de N280 en de tijdelijke wegen blijven rijden.

  • Alle bestemmingen blijven bereikbaar.
    Bestemmingen in de Mijnheerkensweg, zoals DCO van Iersel, Euromaster en City Hub, zijn bereikbaar vanuit het oosten. Het is niet meer mogelijk om op de N280 vanuit het westen linksaf te slaan naar de Mijnheerkensweg. Volg de bewegwijzering.
  • Bestemmingen aan de Schipperswal en de parkeergarage van het Designer Outlet Roermond zijn bereikbaar via de rotonde Mijnheerkensweg en de tijdelijke verbindingsweg naar de Schipperswal. Volg de bewegwijzering.


Adviesroutes
Oponthoud door onze werkzaamheden mijdt u het beste door onze adviesroutes te volgen.

  • Doorgaand verkeer op de N280 en verkeer naar Roermond Oost, Leeuwen en bedrijventerrein Willem-Alexander adviseren we via de A73 te rijden en afslag (19) Roermond nemen.
  • Plaatselijk verkeer adviseren we Roermond te verlaten door op de Singelring te rijden via de Maastrichterweg (richting Weert en Eindhoven) of de Koninginnelaan (richting Venlo en Swalmen).


Overzichtskaart grootschalige adviesroute om verkeershinder op N280 door werkzaamheden te vermijden (png, 2.3 MB)

Adviesroute voor verkeer van binnenstad naar bestemmingen buiten Roermond - 20-05-2019 (pdf, 536 kB)

Omleidingen
Tijdens het bouwen van de verdiepte liggingen blijven 3 omleidingsroutes voor gemotoriseerd verkeer gelden:

  • Gemotoriseerd verkeer dat vanaf de N280 vanuit het westen naar DCO van Iersel, Euromaster, City Hub en Designer Outlet Roermond wil rijden wordt omgeleid. Zij rijden door op de N280 tot de tijdelijke afrit naar de rotonde Mijnheerkensweg. Via de rotonde Mijnheerkensweg rijden zij terug de N280 op richting A2 en Weert. Bij de kruising Wilhelminasingel slaan zij rechtsaf de Mijnheerkensweg in. Zij bereiken DCO van Iersel, Euromaster, City Hub en Designer Outlet Roermond vanuit het oosten.
  • Gemotoriseerd verkeer dat vanaf de N280 vanuit het westen naar de Schipperswal en de parkeergarage van het Designer Outlet Roermond wil rijden wordt omgeleid. Zij rijden door op de N280 tot de tijdelijke afrit naar de rotonde Mijnheerkensweg. Via de rotonde Mijnheerkensweg rijden zij de Mijnheerkensweg in en nemen daar de tijdelijke verbindingsweg naar de Schipperswal. Zij bereiken de Schipperswal en de parkeergarage van het Designer Outlet Roermond vanuit het oosten.
  • Gemotoriseerd verkeer dat vanaf de N280 vanuit het westen naar Leeuwen en bedrijventerrein Willem-Alexander wil rijden wordt omgeleid. Zij rijden door op de N280 tot de tijdelijke afrit naar de rotonde Mijnheerkensweg. Via deze rotonde bereiken zij Leeuwen en bedrijventerrein Willem-Alexander.


Bereikbaarheidskaart voor verkeer naar bedrijven Mijnheerkensweg - 20-05-2019 (pdf, 952 kB)

Bereikbaarheidskaart voor verkeer richting de Schipperswal en Designer Outlet Roermond Parkeergarage - 20-05-2019 (pdf, 953 kB)

Bereikbaarheidskaart voor verkeer richting Leeuwen en bedrijventerrein Willem Alexander - 20-05-2019 (pdf, 952 kB)

Meer informatie

Houd voor de meest actuele informatie over de planning en uitleg over de werkzaamheden de website www.n280verbindt.nl in de gaten. Via www.roermondbereikbaar.nl houden we je op de hoogte over de bereikbaarheid van Roermond.

Samen houden we Roermond Bereikbaar.

Volg ons op:

Contact

Roermond Bereikbaar
Markt 31 - Postbus 900
6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl

Privacystatement