Kansen voor transport over water

Transport over water biedt grote voordelen voor het vervoeren van vrijwel alle producten. Het is betrouwbaar, betaalbaar, efficiënt en geeft een forse CO2-reductie. En wist je dat we in Nederland meer kilometers aan vaarwegen hebben (5.046 kilometer) dan snelwegen (5.012)? Onze logistiek makelaar denkt dan ook graag met bedrijven in Roermond mee over oplossingen ‘over water’. 

Nederland is een ‘waterland’
In Nederland transporteren we 30% tot 35% van de totale hoeveelheid goederen over water. We hebben meer kilometers aan vaarwegen dan snelwegen. Het grote netwerk van overslaglocaties  en de omvangrijke en moderne vloot van diverse scheepstypen bieden ruime mogelijkheden voor transport over het water. Op de waterwegen is nog voldoende capaciteit beschikbaar. 

Vracht van 100 vrachtwagens past op één containerschip 
Zo’n 35% van het containervervoer in Nederland vindt plaats met binnenvaartschepen, per jaar zo’n 5,3 miljoen TEU (redactie: Één Twenty Foot Equivalent Unit staat voor een container van 6,10 meter lang, 2,44 m breed en 2,59 m hoog). Een standaard containerschip neemt net zoveel vracht mee als 100 vrachtwagens.  Een groot containerschip zelfs net zoveel als 250 vrachtwagens. 

Aan de slag?
Onze logistiek makelaar kijken samen met jou(w) bedrijf naar het potentiële volume van je goederen dat over het water vervoerd kan worden. We houden rekening met het voor- en natransport. Samen met gespecialiseerde dienstverleners analyseren we hoe je kunt besparen op vervoerskosten en binnenvaart op een slimme manier in jouw eigen transportketen kunt integreren. 

Vakkundig én kosteloos op weg naar het water? Mail met Mark Luikens.

Bereikbaar en duurzaam
Tegelijkertijd lever je met het inzetten van binnenvaart een positieve bijdrage aan de maatschappelijke doelen van bereikbaarheid en duurzaamheid. En via onze communicatiekanalen laten wij je graag vertellen over jouw eigen ervaringen zodat je op jouw beurt weer andere ondernemers kunt inspireren. 

Roermond Bereikbaar werkt samen met Zuid-Limburg Bereikbaar, Bureau Voorlichting Binnenvaart, LIOF, Provincie Limburg, Connekt/ITS Nederland en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Ter inspiratie een filmpje over de mogelijkheden, gemaakt door BCTN: 

Samen houden we Roermond Bereikbaar.

Volg ons op:

Contact

Roermond Bereikbaar
Markt 31 - Postbus 900
6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl

Privacystatement