Krui­sing Wil­hel­mi­na­sin­gel dicht in nacht van 20-21 mei

De tijdelijke N280 is bijna klaar voor gebruik. Er is nog 1 nacht nodig voor het afronden van de werkzaamheden. Daarom wordt op maandagavond 20 mei vanaf 19:00 uur de zuidelijke rijbaan op de N280 en de kruising Wilhelminasingel afgesloten. Verkeer kan over de N280 blijven rijden: in beide rijrichtingen blijft 1 rijstrook open. Op dinsdag 21 mei om 07:00 uur zijn de meeste wegen weer open.

Wanneer gaat het gebeuren 

Van maandagavond 20 mei 19:00 uur tot en met dinsdagochtend 21 mei 07:00 uur is de zuidelijke rijbaan op de N280 ter hoogte van de kruising Wilhelminasingel dicht. Ook de kruising Wilhelminasingel tussen de Venloseweg en de N280 is afgesloten.

Bij slecht weer kan het zijn dat de werkzaamheden niet doorgaan en op een ander moment moeten plaatsvinden. Kijk regelmatig op deze website voor de meest actuele informatie.

Wat betekent dit voor u?
Verkeer kan van 20 mei 19:00 uur tot 21 mei 07:00 uur gewoon over de N280 en de tijdelijke wegen blijven rijden.

 • Alle bestemmingen blijven bereikbaar.
 • Alle rijrichtingen in en uit de Wilhelminasingel vervallen. Verkeer wordt omgeleid via de Venloseweg. Volg de bewegwijzering.
 • Bestemmingen in de Mijnheerkensweg, zoals DCO van Iersel, Euromaster en City Hub, zijn bereikbaar vanuit het oosten. Het is niet meer mogelijk om op de N280 vanuit het westen linksaf te slaan naar de Mijnheerkensweg. Volg de bewegwijzering.
 • Bestemmingen aan de Schipperswal en de parkeergarage van het Designer Outlet Roermond zijn bereikbaar via de rotonde Mijnheerkensweg en de tijdelijke verbindingsweg naar de Schipperswal. Volg de bewegwijzering.
 • Bestemmingen vlakbij de Wilhelminasingel (zoals het Ondernemershuis, de Venloseweg en appartementencomplex Achter de Cattentoren) zijn bereikbaar via omleidingsroutes. Volg de bewegwijzering.

Adviesroute
Oponthoud door onze werkzaamheden mijdt u het beste door onze adviesroutes te volgen.

 • Doorgaand verkeer op de N280 en verkeer naar Roermond Oost, Leeuwen en bedrijventerrein Willem-Alexander adviseren we via de A73 te rijden en afslag (19) Roermond nemen.
  Plaatselijk verkeer adviseren we Roermond te verlaten door op de Singelring te rijden via de
 • Maastrichterweg (richting Weert en Eindhoven) of de Koninginnelaan (richting Venlo en Swalmen).


Overzichtskaart grootschalige adviesroute om verkeershinder op N280 door werkzaamheden te vermijden (png, 2.3 MB)

Adviesroute voor verkeer van binnenstad naar bestemmingen buiten Roermond - 20-05-2019 (pdf, 536 kB)

Omleidingen

Tijdens de afsluiting van kruising Wilhelminasingel gelden 4 omleidingsroutes voor gemotoriseerd verkeer:

 • Gemotoriseerd verkeer dat vanaf N280 vanuit het westen en de Mijnheerkensweg naar de Wilhelminasingel en de Venloseweg wil rijden wordt omgeleid. Zij rijden door op N280 richting A73 en Duitsland tot afrit Sint Wirosingel. Zij slaan linksaf en rijden naar rotonde Sint Wirosingel. Daar slaan zij opnieuw linksaf naar Broekhin Noord. Via Broekhin Noord rijden zij alsmaar rechtdoor tot de Venloseweg. Zij bereiken de Venloseweg en de Wilhelminasingel vanuit het oosten.
 • Gemotoriseerd verkeer dat vanuit de Wilhelminasingel naar de N280 richting A2 & Weert of bestemmingen aan de Mijnheerkensweg wil rijden wordt omgeleid. Zij rijden via de Venloseweg en Broekhin Noord naar rotonde Sint Wirosingel. Zij slaan rechtsaf en rijden op de Sint Wirosingel tot de nieuwe toerit Sint Wirosingel. Via de toerit rijden ze de N280 op richting A2 & Weert. Door rechtsaf te slaan bij kruising Wilhelminasingel bereiken zij de bedrijven aan de Mijnheerkensweg vanuit het oosten.
 • Gemotoriseerd verkeer dat vanuit de Wilhelminasingel naar de N280 richting A2 & Weert of bestemmingen aan de Mijnheerkensweg wil rijden wordt omgeleid. Zij rijden via de Venloseweg en Broekhin Noord naar rotonde Sint Wirosingel. Zij slaan rechtsaf en rijden door tot kruising Sint Wirosingel. Door tweemaal rechtsaf te slaan bereiken zij de N280 richting A73 en Duitsland.
 • Gemotoriseerd verkeer dat vanuit de Wilhelminasingel naar de N280 richting A2 & Weert of bestemmingen aan de Mijnheerkensweg wil rijden wordt omgeleid. Zij rijden via de Venloseweg en Broekhin Noord naar rotonde Sint Wirosingel. Zij slaan rechtsaf en rijden op de Sint Wirosingel tot de nieuwe toerit Sint Wirosingel. Via de toerit rijden ze de N280 tot de tijdelijke afrit naar rotonde Mijnheerkensweg. Via deze rotonde nemen zij de Mijnheerkensweg. Zij bereiken de Schipperswal en Designer Outlet Roermond via de tijdelijke weg vanuit het oosten.

Bereikbaarheidskaart voor verkeer van N280 en Mijnheerkensweg naar Venloseweg en Wilhelminasingel - 20-05-2019 (pdf, 729 kB)

Bereikbaarheidskaart voor verkeer van Wilhelminasingel naar N280 richting A2 Weert en Mijnheerkensweg - 20-05-2019 (pdf, 729 kB)

Bereikbaarheidskaart voor verkeer van Wilhelminasingel naar N280 richting A73 en Duitsland - 20-05-2019 (pdf, 728 kB)

Bereikbaarheidskaart voor verkeer van Wilhelminasingel naar Schipperswal en Designer Outlet Roermond - 20-05-2019 (pdf, 729 kB)

Meer informatie

Houd voor de meest actuele informatie over de planning en uitleg over de werkzaamheden de website www.n280verbindt.nl in de gaten. Via www.roermondbereikbaar.nl houden we je op de hoogte over de bereikbaarheid van Roermond.

Samen houden we Roermond Bereikbaar.

Volg ons op:

Contact

Roermond Bereikbaar
Markt 31 - Postbus 900
6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl

Privacystatement