Marijke Tienstra winnaar e-bike Heel Roermond Fietst

Tijdens de drukke decemberperiode eind 2018 werd de actie 'Heel Roermond Fietst' in Roermond gehouden. Iedereen die met de fiets naar de binnenstad kwam en de fiets in een bewaakte stalling stalde, maakte kans op mooie prijzen. Marijke Tienstra uit Roermond was de gelukkige winnaar van de hoofdprijs: een e-bike. Eind februari haalde ze haar nieuwe e-bike op bij sponsor Rijwielhuis Roermond. Hoe bevalt de e-bike?

Marijke: “Het is echt een fantastische fiets. Een juweeltje. Alles zit erop en eraan. Ik ben er heel blij mee. Fietsen doe ik nu meer dan voorheen. Overal pak ik de fiets voor. Als ik naar het centrum van Roermond ga, maar ook voor de boodschappen en voor een bezoek aan een vriendin iets verder weg pak ik nu de fiets in plaats van de auto.”

Streekproduct

Bij aankomst in de fietswinkel stond de e-bike al voor haar klaar. “De fiets is van het merk Bikkel gemaakt in een Limburgse fietsenfabriek in Nederweert. Een Limburgse fiets die het overigens heel goed doet in het Limburgse landschap. De krachtige motor zit in het midden en zorgt voor een goede ondersteuning heuvel op, heuvel af.”

Eindeloos fietsen

Marijke woont als echte Friese nu twaalf jaar in Roermond. “Je kunt hier eindeloos fietsen door het afwisselende landschap. Van de Maasplassen tot de Meinweg, overal is het hier heerlijk fietsen. Mijn man heeft een e-bike overgenomen van zijn oom, zodat we ook samen op de fiets weg kunnen. Binnenkort vertrekken we met de camper naar de Eifel en gaan de elektrische fietsen allebei mee. De afneembare accu’s halen we er dan af zodat de fiets lichter is en makkelijker mee achterop de camper kan.”

Met helm

Veiligheid boven alles voor Marijke op haar elektrische fiets: “Als ik een langere fietstocht maak zet ik altijd mijn helm op. De fiets kan niet harder dan 25 kilometer per uur, toch voel ik me veiliger met helm op. Met helm op fietsen, ben ik gewend van de jaren dat we in Amerika en Duitsland hebben gewoond.”

Samen houden we Roermond Bereikbaar.

Volg ons op:

Contact

Roermond Bereikbaar
Markt 31 - Postbus 900
6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl

Privacystatement