Nieuw busstation gereed

Het woord is nu aan de reizigers

Het busstation bij NS-station Roermond is volledig vernieuwd. De bus rijdt nu verdiept langs de verbrede perrons waardoor reizigers makkelijker in- en uitstappen. Doordat er meer perrons zijn dan voorheen kan iedereen bij een perron uitstappen; het busstation is hierdoor verkeersveiliger. Het ontwerp, dat is geïnspireerd op de rivieren bij Roermond, is wijds opgezet en overzichtelijk, terwijl veel wintergroene bomen sfeer brengen. In een grote overdekte wachtruimte staat een display met informatie over tijden en perrons. Alle bussen hebben een vast perron, om het eenvoudig te houden voor de reizigers. Uiteraard beschikt het station over alle voorzieningen zodat iedereen (ook mensen met een handicap) van het busstation gebruik kan maken. Voor blinde en slechtziende reizigers zijn er niet alleen de gebruikelijke voorzieningen, maar is ook een uniek systeem naar Nederland gehaald. Wayfinding, een app die al jaren in New York en Barcelona draait, navigeert mensen blindelings naar de juiste plek. De inzet van dit systeem in Roermond is uniek in Nederland. 

Uitvoering in coronatijd
Het nieuwe busstation is een belangrijke mijlpaal voor de stationsomgeving” stelt wethouder Rens Evers. “Het is veilig, duurzaam, mooi en zeer toegankelijk voor iedereen. De uitvoering vond plaats tijdens de coronacrisis. Aan de ene kant is er hierdoor natuurlijk aanzienlijk minder overlast geweest voor reizigers, aan de andere kant is er extra hard gewerkt om op tijd alle materialen ter plaatse te krijgen en om coronaveilig goed door te werken. Dat is allemaal gelukt. Zonder budget- of tijdsoverschrijding. Ook daar ben ik trots op. Het is een goede eerste stap op weg naar het regionale mobiliteitsknooppunt dat de Roermondse stationsomgeving zal worden. 

Het woord is aan de reizigers
Nu is het woord aan de reizigers. In een enquête kan iedereen zijn/haar mening geven. Vind je het mooi? Of niet? Voel je je veilig? Is het helemaal duidelijk waar je moet zijn? Op de website www.roermond.nl/station/ staat de enquête, die ook rechtstreeks te bereiken is via de link: https://surveys.enalyzer.com?pid=h5m5r2gn. “We hechten veel waarde aan de mening van de reizigers” benadrukt de wethouder. “Dit is een belangrijk busstation dat na de coronacrisis weer volop wordt gebruikt. Daarom moet het helemaal goed zijn. We hopen dat veel mensen hun mening geven, ondanks dat er in deze vreemde tijd minder wordt gereisd. Heb je het toevallig toch gezien? Geef dan voor je mening aan ons door. Binnenkort verschijnt een video over het busstation. Ook daarop zal alles te zien zijn.”

De deuren gaan open
Gemeente Roermond ontwikkelt de stationsomgeving tot regionaal mobiliteitsknooppunt in samenwerking met Provincie Limburg, Arriva, NS en Prorail. Er gaat nog veel gebeuren. De oude wagonloods tussen het station en het busstation willen wij bijvoorbeeld in ere herstellen. De deuren gaan letterlijk open zodat reizigers in een nostalgische omgeving droog en beschut op de bus kunnen wachten. Samen met NS wil de gemeente deze werkzaamheden combineren met de verbouwing van het het stationsgebouw. De raad neemt hierover begin 2021 een besluit.  
  

Samen houden we Roermond Bereikbaar.

Volg ons op:

Contact

Roermond Bereikbaar
Markt 31 - Postbus 900
6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl

Privacystatement