Citysteps in de winterstalling

De afgelopen maanden 'zoefden' 20 Citysteps door Roermond. 1000 accounts werden aangemaakt en ruim 100 keer per week werden ze gebruikt voor korte ritjes in en rond de stad. Gebruikers gaven in een enquête aan zeer positief te zijn. Goed nieuws maar nu het weer slechter wordt en er door de aangescherpte Corona maatregelen minder mensen op pad zijn, is besloten om de Citysteps in de winterstalling te zetten. Met de intentie om ze in het voorjaar weer terug in het straatbeeld te brengen.

Ten tijde van de Coronaversoepelingen na de eerste intelligente lockdown in juni zocht Roermond Bereikbaar naar het borgen van de bereikbaarheid, op een voor reizigers veilige manier. Daartoe heeft zij in samenwerking met de gemeente Roermond en in samenspraak met Citymanagement en de BIZ ‘de fietszomer’ uitgewerkt. Een onderdeel hieruit was de Citysteps.

Landelijke primeur
Op 10 augustus ging de pilot Citysteps in Roermond van start. Een deelsysteem met elektrische steps, vooral gericht op ‘the last mile’ van de forens, maar ook bruikbaar voor korte zakelijke én recreatieve ritten. Roermond had hiermee een landelijke primeur. Op drie plekken in de stad waren de in totaal 20 Citysteps te vinden, namelijk op de (tijdelijke) P+R op Hatenboer, de Markt en aan de zuidkant van het Stationsplein.

Goede ervaringen
De resultaten zijn positief. Het gebruik is boven verwachting hoog, met 1007 aangemaakte accounts en gemiddeld rond de 100 gebruikers per week. Onder de gebruikers is een enquête gehouden waarbij 60% van de respondenten de Citystep wil blijven gebruiken en 45% de voorziening ziet als een extra reden om naar Roermond te komen voor een dagje uit. 12% van de gebruikers parkeert de auto op afstand waardoor het aantal auto’s in de stad afneemt.

Toekomst voor de CItystep
Sinds afgelopen zondag zijn de steps gestald voor de komende najaars- en winterperiode. In deze periode beraadt de gemeente zich op een structurele inbedding in het straatbeeld; er is voorbereidingstijd nodig voor een goed afgewogen besluit. In het eindbeeld hebben de Citysteps fysieke docking-stations, zodat de steps vast staan (niet gaan zwerven door de stad) en opgeladen kunnen worden. In het voorjaar – wanneer er meer zicht is op de structurele realisatie – komen de steps terug op straat.

Samen houden we Roermond Bereikbaar.

Volg ons op:

Contact

Roermond Bereikbaar
Markt 31 - Postbus 900
6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl

Privacystatement