Citysteps blijven t/m herfstvakantie

Sinds maandag 10 augustus staan er Citysteps (elektrische steps) in Roermond. 20 stuks verdeeld over het Stationsplein, de Markt en op een speciaal hiervoor ingerichte P+R op Hatenboer. Het doel: bezoekers aan de stad verleiden om het eerste en laatste stuk van de reis gezond en duurzaam in te vullen.

Proef verlengd tot en met de herfstvakantie
De afgelopen 6 weken hebben bijna 800 gebruikers de Citystep voor een ritje in en om de stad gebruikt. Deze positieve cijfers hebben er toe geleid dat de pilot is verlengd tot en met 25 oktober, het einde van de herfstvakantie. 

Alternatief voor de auto
Roermond is de eerste stad in Nederland die de Citysteps inzet voor het ritje naar de stad, de zogenaamde ‘last mile’. “Als Roermond Bereikbaar zoeken we steeds naar slimme alternatieven voor de auto. Om zo de bereikbaarheid van de stad te verbeteren. De Citystep is een onderdeel van de ‘Fietszomer’ campagne waaronder ook de extra fietsstallingen en de fietsstraat zone in de binnenstad vallen”, aldus Gerard Okhuijsen, programmamanager Roermond Bereikbaar.

RDW goedgekeurd
Citysteps voldoen als enige e-step in Nederland aan het RDW keurmerk. Citysteps zijn overdag van 8.00 uur – 20.00 uur per minuut te huur via een aparte mobiele app. Meer informatie: www.citysteps.app/roermond  

Samenwerking
De pilot Citysteps is een initiatief van Roermond Bereikbaar in samenwerking met gemeente Roermond. Citysteps is een Bredaase startup van 4 jonge ondernemers die zorgen voor de levering van de 20 e-steps en de applicatie. De samenwerking tussen Roermond Bereikbaar en Citysteps is tot stand gekomen door Mobilitylab, een mobiliteitsplatform dat startups en overheden verbindt om te komen tot nieuwe oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken.

Samen houden we Roermond Bereikbaar.

Volg ons op:

Contact

Roermond Bereikbaar
Markt 31 - Postbus 900
6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl

Privacystatement