Carnaval vieren in Roermond

’T IS WEER ZO WIED… van vrijdag 21 tot en met 25 februari barst in Roermond het carnavalsfeest los. We informeren je over de bereikbaarheid tijdens carnaval in Roermond.

Met de fiets
Je fiets kun je op meerdere plekken in de stad gratis stallen. Op de Kruisherenstraat is zelfs een extra fietsstalling gemaakt. Verder kun je in de twee overdekte stallingen; het Kloosterwandplein en de Steenen Trappen terecht op vrijdag en zaterdag. Beide stallingen zijn extra lang geopend, op vrijdag tot 20.00 uur vanwege de Sjolefestatie en op zaterdag tot 20.30 u voor Sjtasiefestasiefeest op het Stationsplein.

Let op: op zondag, maandag en dinsdag tijdens de carnaval zijn de overdekte stallingen dicht. Woensdag na de carnaval draait alles weer op schema.

Met het OV
Tijdens de carnavalsvakantie zondag 23 tot en met zaterdag 29 februari geldt er een aangepaste dienstregeling. Plan je reist vooraf via Arriva.nl 

Houdt rekening met extra reistijd door drukte in het OV of vertragingen door ongeplande omleidingen. Voor Roermond is dit voornamelijk na afloop van de Sjtasiefestasie op zaterdag 22 februari. Kijk voor meer informatie over de speciale Vasteloavend pagina van Arriva: 

Met de auto
Reis je met de auto naar het centrum van Roermond? Houd dan rekening met werkzaamheden en maatregelen in en rond de stad.

Afsluiting Stationsplein
Het Stationsplein is decor van de Sjolefestasie en Sjtasiefestasie met de carnaval. Om die reden wordt deze voor verkeer afgesloten van woensdag 19 februari 10.00 uur tot en met zondag 23 februari 14.00 uur. Om te zorgen dat verkeer door de stad kan rijden zijn er omleidingsroutes ingesteld en is de Roerkade en Roersingel tijdelijk opengesteld voor tweerichtingsverkeer, dit duurt tot aan zaterdagavond 21 februari.

Afsluiting Roerkade en Roersingel
Op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari vinden de carnavalsoptocht en Bacchusdrieve plaats. Om die reden wordt de Roerkade en Roersingel tijdelijk afgesloten.

N280
Sinds eind januari is rijroute op de N280 ietwat aangepast. De rijroute vanuit Weert (over de Maasbrug) wordt vanaf Buitenop richting Wilhelminasingel éénbaans, dit kan voor extra reistijd zorgen.

Doorgang voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten
Voetgangers, fietsers, hulpdiensten en lijnbussen kunnen tijdens de sluitingen van de Roerkade, Roersingel en het Stationsplein wel in de reguliere rijrichtingen doorfietsen, lopen of rijden.

Samen houden we Roermond Bereikbaar.

Volg ons op:

Contact

Roermond Bereikbaar
Markt 31 - Postbus 900
6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl

Privacystatement