Rembout van Gemert: de verkeerskundige voor Roermond Bereikbaar

Hoewel Rembout van Gemert als verkeerskundige op het eerste oog een technisch beroep heeft, blijkt dat hij veel tijd besteedt aan ‘mensenwerk’. Dat is niet gek als je bedenkt dat er analyse en overleg nodig is om werkzaamheden aan de weg vooraf goed op elkaar af te stemmen.

Rembout is sinds 2015 als verkeerskundige aan de slag in Limburg; hij werkt(e) aan meerdere grote infrastructurele projecten zoals de ondertunneling van de A2 in Maastricht en de Buitenring Parkstad Limburg. Sinds 2018 is hij voor Roermond Bereikbaar aan de slag gegaan.

Onnodige files voorkomen

Ook in Roermond en regio roept Rembout de verschillende wegbeheerders bij elkaar voor analyse, overleg en afstemming over de planning van werkzaamheden. Rembout: “Een mooi voorbeeld van slim samenwerken om ‘onnodige’ files te voorkomen is de geplande weekendafsluiting van de A2 tussen Grathem en St. Joost op 12 mei 2019. Voor de uitvoering van dit werk was een omleiding voorzien via de N280. Een signaal voor Roermond Bereikbaar om met de wegbeheerders te overleggen om de situatie te bekijken en alternatieven te onderzoeken. Al snel bleek dat de weekendafsluiting samen met de werkzaamheden op de N280 en de beperkte aansluiting op de Wilhelminasingel voor ongewenste verkeersvertragingen zou gaan zorgen. Samen hebben we besloten om niet te kiezen voor een weekendafsluiting maar de werkzaamheden vooruit te schuiven en gedurende de nacht uit te voeren.”

  Samen prioriteiten stellen

  Het voorbeeld is slechts één voorbeeld van de uitdagingen die op het bord van Roermond Bereikbaar liggen. De Roermondse verkeerssituatie vraagt om oplossingen rondom topdagen, zeker ook tijdens de wegwerkzaamheden aan de N280. Er is dan ook nog volop werk voor Rembout en alle betrokken wegbeheerders om samen te komen tot afstemming en prioritering van de wegwerkzaamheden.

  Samen houden we Roermond Bereikbaar.

  Volg ons op:

  Contact

  Roermond Bereikbaar
  Markt 31 - Postbus 900
  6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
  E info@roermondbereikbaar.nl

  Privacystatement