Verkeer doseren buiten de stad

Tijdens de (Duitse) topdagen van 11 t/m 14 juni is de Verkeersregelinstallatie op de N280 nabij de A73 handmatig aangepast. Wat betekent dat verkeer vanuit de rijrichting Duitsland gedoseerd werd doorgelaten middels een verkeerslicht. Het doel: de bezoekersstroom reguleren om zo te zorgen voor een goede verkeersdoorstroming in de stad Roermond.

Rembout van Gemert, coördinator Afstemming wegwerkzaamheden & evenementen vertelt hierover. “Deze beheersmaatregel is speciaal met onze partners opgezet voor drukke dagen in combinatie met het maximaal aantal bezoekers bij de Designer Outlet Roermond vanwege de ‘anderhalve meter maatregelen’. De vrees was namelijk dat wanneer de DOC het maximaal aantal bezoekers had bereikt er files zouden ontstaan op de N280 en Singelring.

Goede informatie voor reizigers
“In feite hebben we de wachtrij voor een deel verplaatst van voor de slagboom bij de Designer Outlet Roermond naar net buiten de stad. De N280 ten oosten van de A73 is hiervoor een geschikte plek, omdat het verkeer hier op deze dagen voor het grootste deel komt voor de DOC. Naast het verkeerslicht werd het wachtend verkeer geïnformeerd over de actuele situatie middels tekstkarren en werd sluipverkeer via Asenray tegen gegaan. Want ook al verplaatsten we de drukte, Roermond heet haar bezoekers binnen de veiligheidsregels van harte welkom.”

Samenwerking levert resultaat
“Deze maatregel hebben we kunnen inzetten door nauwe samenwerking met de gemeente Roermond, Rijkswaterstaat, provincie Limburg, Designer Outlet Roermond en de Bundes Polizei. De eerste indruk is positief. Op een enkel moment na is de bereikbaarheid en de verkeersdoorstroming van de stad gehaald. Het was druk, maar het verkeerssysteem bleef op de meeste momenten wel draaien. Op termijn willen we dit soort maatregelen vaker inzetten bij topdagen,” zo sluit Rembout af.

.

Samen houden we Roermond Bereikbaar.

Volg ons op:

Contact

Roermond Bereikbaar
Markt 31 - Postbus 900
6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl

Privacystatement