Slimme bevoorrading door City Hub Roermond

Bedrijven kunnen zelf ook een bijdrage leveren aan een betere bereikbaarheid van stad en regio. Bijvoorbeeld door het maken van minder logistieke kilometers. Er zijn volop mogelijkheden om transporten slimmer te regelen. Zoals City Hub Roermond dat doet. Ze ontzorgen met hun groene stadstransport de ondernemers in de binnenstad en in het Designer Outlet Center. 

Vestigingsmanager Stef Hubert van City Hub Roermond legt uit: “Vanuit ons magazijn aan de rand van de binnenstad van Roermond brengen wij de goederen met vier elektrische karretjes met aanhangwagen (zie foto) de stad in en bevoorraden we de winkels bij het Designer Outlet Center.”

Ontheffing voor binnenstad

Niet alleen goed voor het milieu, maar ook heel efficiënt. “Onze wagens rijden maximaal 30 kilometer per uur en vallen onder langzaam vervoer. Daardoor zijn wij niet gebonden aan laad- en lostijden en kunnen wij op elk moment van de dag elk deel van de stad bereiken. We hebben als enige leverancier in Roermond zelfs een ontheffing om dag en nacht én in het weekend de binnenstad in te rijden.”

Schoon, stil, smal en snel

City Hub Roermond is gevestigd pal naast het terrein van het Designer Outlet Center. “Door de centrale ligging kunnen onze elektrische voertuigen snel hun bestemming bereiken in het centrum van Roermond of het Designer Outlet Center. Binnen vijf minuten zijn we in de binnenstad. Onze wagens zijn schoon, stil, smal (staan niet in de weg) en kunnen een klant snel bevoorraden. We werken met rolcontainers waarmee we de benodigde voorraad binnen no-time bij de verschillende ondernemers kunnen afleveren.”

Slimme bevoorrading

Een mooi voorbeeld van een slimme bevoorrading in de binnenstad is de levering van het linnengoed bij de Van der Valk hotels De Oranjerie en het Arresthuis: “Voorheen leverde een grote vrachtwagen midden in de nacht het linnengoed af bij de hotels. Hij kwam er lastig en het leverde onnodig veel lawaai op voor de hotelgasten. Nu leveren wij het linnengoed op het gunstigste tijdstip voor de hotels: net na het uitchecken van de gasten en het moment waarop de hotelkamers worden schoongemaakt. We nemen de vuile was meteen mee naar ons magazijn aan de rand van de stad. De vrachtwagen levert hier nu ’s nachts het linnengoed af en neemt de vuile was mee zonder dat iemand daar last van heeft en de chauffeur boekt een enorme tijdwinst.”

Minder voorraad = maximaal verkopen 

“Het zero-emissie stadstransport van City Hub Roermond is niet alleen veel efficiënter en groener, het levert de ondernemer ook wat op: “Door goederen in een box bij ons in het magazijn op te slaan, hoeft de winkelier zelf minder voorraad aan te houden. En dat betekent maximale ruimte om je producten uit te stallen en te verkopen. De ruimte die in de winkel vrijkomt, kunnen ze gebruiken als showroom. We brengen alleen de dagelijks benodigde minimum voorraad en dreigt een artikel uitverkocht te raken, dan komen we snel aanvullen. Zo verkoopt de ondernemer nooit nee.”

Foto: City Hub Roermond

Meer weten?

Ook Roermond Bereikbaar denkt graag mee met bedrijven als het gaat om slimme logistieke oplossingen. Neem voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek contact op met logistiek makelaar Wilco Volker.

Wilco Volker

logistiek makelaar

E wilco.volker@caplo.eu
T 06 51 03 20 17

Wellicht is dit ook interessant voor je?

Markt 31 - Postbus 900 - 6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl