Pilot 'Slim Sturen' van automobilisten 

Het Zuid-Nederlandse mobiliteitsprogramma SmartwayZ.NL is in juli 2019 het project Slim Sturen (voorheen Verkeer Management-regels) gestart. In het project hebben wij samen met acht marktpartijen en de gemeente Breda mee mogen werken aan een digitale netwerkvisie. Deze ‘onderlegger’ voor navigatiesystemen geeft serviceproviders zicht op het gewenst gebruik van het wegennet. Maar wat betekent dat nu precies?

Sturingsmogelijkheden

Rembout van Gemert,  coördinator Afstemming wegwerkzaamheden & evenementen bij Roermond Bereikbaar vertelt er meer over. 

"Tijdens topdruktedagen komen er veel bezoekers naar het Designer Outlet en het centrum van Roermond, dat leidt tot files. Dankzij de netwerkvisie van het project Slim Sturen zijn er nieuwe sturingsmogelijkheden gekomen die direct bij de automobilist aankomen via het navigatiesysteem in de auto of via de smartphone.”

“Het navigatiesysteem leidt automobilisten bij Topdagen via een alternatieve route om de files heen. Op een dusdanige manier dat o.a. woonwijken en schoolomgevingen niet belast worden, maar juist daar de rust en veiligheid gewaarborgd wordt.”

In onderzoek

“De pilot Slim Sturen is nog in onderzoek. In oktober 2021 is er een sessie geweest waarbij deelnemers feedback gaven op de aangeboden informatie die bezoekers gaan ontvangen. En daarnaast volgt er nog een praktijkdag waarbij we testen met bezoekers, ” zo sluit Rembout af.

Ben je benieuwd naar het complete verhaal van het project Slim Sturen dat door SmartwayZ.NL? Lees dan verder via: www.smartwayZ.NL

Meer weten?

Neem dan contact op met Rembout van Gemert, Coördinator Afstemming Wegwerkzaamheden en Evenementen van Roermond Bereikbaar. 

Rembout van Gemert

Coördinator Afstemming Wegwerkzaamheden en Evenementen

E remboutvangemert@roermond.nl
T 06 51 60 36 02

Wellicht is dit ook interessant voor je?

Markt 31 - Postbus 900 - 6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl