Verkeersmanagement

Tijdens de (Duitse) topdagen van wordt de Verkeersregelinstallatie op de N280 nabij de A73 handmatig aangepast. Wat betekent dat verkeer vanuit de rijrichting Duitsland gedoseerd word doorgelaten middels een verkeerslicht. 

Het doel van gedoseerd verkeer de binnenstad inlaten is om de bezoekersstroom te reguleren en zo te zorgen voor een goede verkeersdoorstroming in de stad Roermond.

Rembout van Gemert, coördinator Afstemming wegwerkzaamheden & evenementen vertelt hierover. “Deze beheersmaatregel is speciaal met onze partners opgezet voor drukke dagen in combinatie met het maximaal aantal bezoekers bij de Designer Outlet Roermond vanwege de ‘anderhalve meter maatregelen’. De vrees was namelijk dat wanneer de DOC het maximaal aantal bezoekers had bereikt er files zouden ontstaan op de N280 en Singelring.

Goede informatie voor reizigers

“In feite verplaatsen we hiermee de wachtrij voor een deel  van voor de slagboom bij de Designer Outlet Roermond naar net buiten de stad. De N280 ten oosten van de A73 is hiervoor een geschikte plek, omdat het verkeer hier op deze dagen voor het grootste deel komt voor de DOC. Naast het verkeerslicht word het wachtend verkeer geïnformeerd over de actuele situatie middels tekstkarren en word sluipverkeer via Asenray tegen gegaan. Want ook al verplaatsten we de drukte, Roermond heet haar bezoekers binnen de veiligheidsregels van harte welkom.”

Samenwerking levert resultaat

“Deze maatregel hebben we kunnen inzetten door nauwe samenwerking met de gemeente Roermond, Rijkswaterstaat, provincie Limburg, Designer Outlet Roermond en de Bundes Polizei. De ervaring is inmiddels positief. Op een enkele keer na is de bereikbaarheid en de verkeersdoorstroming van de stad gehaald. Ook al is het druk,  het verkeerssysteem blijft op de meeste momenten wel draaien.” zo sluit Rembout af.

Meer weten?

Neem dan contact op met Rembout van Gemert, Coördinator Afstemming Wegwerkzaamheden en Evenementen van Roermond Bereikbaar. 

Rembout van Gemert

Coördinator Afstemming Wegwerkzaamheden en Evenementen

E remboutvangemert@roermond.nl
T 06 51 60 36 02

Wellicht is dit ook interessant voor je?

Markt 31 - Postbus 900 - 6041 EM Roermond - 6040 AX Roermond
E info@roermondbereikbaar.nl